1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. עושים שוק

מפסח עד ל"ג בעומר: 14,000 טון בשר

עם ישראל יוצא לפארקים: לקראת יום העצמאות מפרסם משרד החקלאות את נתוני מכירות הבשר לחודש העצמאות • מתברר כי הישראלי הממוצע צורך פי 1.6 מחודש רגיל • הנתונים בפנים
אבי גליק, בחדרי חרדים, ל' ניסן תשע"א 04/05/2011 16:22

מי מפחד מבשר

יום העצמאות הפך זה מכבר ל'חג המנגל' הלאומי. המוני משפחות נוהרות אל כל חלקה ירוקה ברחבי הארץ ועורכות פיקניקים עם הרבה בשר, פיתות וסלטים כיד הדמיון.

ישראלי ממוצע צורך כ- 1.45 ק"ג בשר כל חודש, בחודש המתחיל בפסח ומסתיים בל"ג בעומר צריכת בשר הבקר גדלה פי 1.6 ומגיעה לכ-2.30 ק"ג, הצריכה החודשית הממוצעת של בשר בקר בישראל היא כ-9,000 טון, כאשר בחודש זה היא מטפסת לכמות של כ-14,000 טון.

בשנים האחרונות צריכת הבקר המקומית נעה סביב 13-17.5 ק"ג לשנה לנפש. להערכת רחלי גבריאלי, מדריכה בתחום הבקר בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, בשנה שעברה ירדה צריכת בשר הבקר מרמה ממוצעת של כ-17 ק"ג לנפש לרמה של כ-14 ק"ג לנפש. השנה ניכרת שוב עלייה בביקוש לבשר וניתן להניח שישראלי ממוצע יצרוך בשנת 2011 בסך הכל כ-17 ק"ג בשר בשנה, כפי שהיה בשנים קודמות.

צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשניים – 45% מעדיפים בשר בקר טרי, המהווים כ- 40,000 טון בשר בקר, ו- 55% מסתפקים בבשר בקר קפוא, המהווים כ- 60,000 טון בשר בקר. בשנים האחרונות עמד הביקוש על כ-35% לבשר בקר טרי וכ-65% לבשר בקר קפוא. ניתן לראות כי ישנה מגמה של מעבר לצריכת בשר בקר טרי. הבשר הקפוא מיובא בעיקר מדרום אמריקה, השאר מגידול מקומי של בקר שנולד בארץ וכזה שנולד בחו"ל והובא ארצה בינקותו.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אנחנו משתמשים במנגל רק בחזה, קבב, והמבורגר  (ל”ת)

    שי

  2. גם לפסח קנו מלא פסח  (ל”ת)

    שירן

  3. הישראלים אוהבים בשר  (ל”ת)

    ארי

    • ומה החוצניקים? (ל”ת)

      אשר

  4. לא הזוי? מפסח עד ל"ג בעומר: 14,000 טון בשר  (ל”ת)

    שייע

  5. אם כבר בשר- אז רק של "אדום אדום". הבשר הכי משובח בארץ!!!  (ל”ת)

    תותי

    • אדום אדום כשר בכלל? (ל”ת)

      חיים

  6. בכל הסופרים יש רק המבורגר אחד לא מעובד ולא מוזרק - סטייקבורגר של הרב זולדן  (ל”ת)

    שוני

  7. הבשר של פלייש מושלם, תנסו ותהנו  (ל”ת)

    אלי

  8. את כל סוגי הבשר הם מוכרים ומיצרים  (ל”ת)

    בועז

  9. נסיתי הלילה נקניקיות מרגז של פלייש,100% בשר - אדיר !!! בלי הזרקות ושאר בלופים  (ל”ת)

    משה דוד

  10. צודק לגבי פלייש.אנחנו לקחנו שניצל עוף לאש-תענוג !!! פרוסים אחיד בלי עצמות וחורים  (ל”ת)

    אהובה

  11. מי שאוכל המבורגר מעובד,שישים על האש טבעול... ניסיתי סטייק בורגר של פלייש.נהניתי  (ל”ת)

    שניאור זלמן

  12. ניסינו המבורגר בד"ץ - טעם של ...מירקם של קרקר. צודקים ! אם לא 100% עדיף טבעול  (ל”ת)

    יעל

  13. מה רוצים ? חרדי שחוגג יום עצמאות, שיאכל קבב בטעם של מרור....מגיע לכם מהבד"ץ...  (ל”ת)

    חיה