י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024

מפסח עד ל"ג בעומר: 14,000 טון בשר

עם ישראל יוצא לפארקים: לקראת יום העצמאות מפרסם משרד החקלאות את נתוני מכירות הבשר לחודש העצמאות • מתברר כי הישראלי הממוצע צורך פי 1.6 מחודש רגיל • הנתונים בפנים

מפסח עד ל"ג בעומר: 14,000 טון בשר

יום העצמאות הפך זה מכבר ל'חג המנגל' הלאומי. המוני משפחות נוהרות אל כל חלקה ירוקה ברחבי הארץ ועורכות פיקניקים עם הרבה בשר, פיתות וסלטים כיד הדמיון.

ישראלי ממוצע צורך כ- 1.45 ק"ג בשר כל חודש, בחודש המתחיל בפסח ומסתיים בל"ג בעומר צריכת בשר הבקר גדלה פי 1.6 ומגיעה לכ-2.30 ק"ג, הצריכה החודשית הממוצעת של בשר בקר בישראל היא כ-9,000 טון, כאשר בחודש זה היא מטפסת לכמות של כ-14,000 טון.

בשנים האחרונות צריכת הבקר המקומית נעה סביב 13-17.5 ק"ג לשנה לנפש. להערכת רחלי גבריאלי, מדריכה בתחום הבקר בשירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) במשרד החקלאות, בשנה שעברה ירדה צריכת בשר הבקר מרמה ממוצעת של כ-17 ק"ג לנפש לרמה של כ-14 ק"ג לנפש. השנה ניכרת שוב עלייה בביקוש לבשר וניתן להניח שישראלי ממוצע יצרוך בשנת 2011 בסך הכל כ-17 ק"ג בשר בשנה, כפי שהיה בשנים קודמות.

צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשניים – 45% מעדיפים בשר בקר טרי, המהווים כ- 40,000 טון בשר בקר, ו- 55% מסתפקים בבשר בקר קפוא, המהווים כ- 60,000 טון בשר בקר. בשנים האחרונות עמד הביקוש על כ-35% לבשר בקר טרי וכ-65% לבשר בקר קפוא. ניתן לראות כי ישנה מגמה של מעבר לצריכת בשר בקר טרי. הבשר הקפוא מיובא בעיקר מדרום אמריקה, השאר מגידול מקומי של בקר שנולד בארץ וכזה שנולד בחו"ל והובא ארצה בינקותו.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 15 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד