י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

מנגל חלבי כבר ניסיתם? • מתכון לוהט

אם חשבתם שמנגל עושים דווקא מבשר, טעיתם • המתכון הבא, באדיבות השף קים נווה מ"קפה רינגלבלום" שבבאר שבע, מוכיח שאפשר בהחלט לערוך מנגל חלבי • לא רק לחובבי הבשר

מנגל חלבי כבר ניסיתם? • מתכון לוהט



"קפה רינגלבלום" היא מסעדה קטנה ויפה הממוקמת בלב שכונה בבאר שבע.

היא חלבית, היא כשרה למהדרין, והיא מיוחדת בכך שהיא מעסיקה 'נוער בסיכון' מתושבי השכונה.

המסעדה מנוהלת על ידי עמותת 'תור המדבר' ו'קרן דואליס' (קרן ליזמות עסקית-חברתית) במטרה לספק מענה תעסוקתי וכישורי חיים לכ-15 בני נוער בסיכון בבאר שבע.

המסעדה מעניקה לנערים הללו, המגיעים מרקעים שונים, הזדמנות להשתלב בשוק העבודה ולרכוש מקצוע, תוך שימת דגש על חינוך, מקצועיות וקבלת אחריות אישית.

אז אם יש לכם מכשיר מנגל חלבי... אתם מוזמנים לנסות את המתכון הבא.

שיפודי גבינות וירקות ושיפודי דגים וירקות

מצרכים:

קילו דג ים לבן מכל סוג- פילה (מוסר, פרידה, לוקוס)
קילו פילה סלמון טרי
קילו עגבניות שרי
קילו בצל סגול
זר בצל ירוק
קילו פלפלים בשלל צבעים
חצי קילו כדורי לאבנה
חצי קילו כדורי מוצרלה במים
לימון
4 ענפי זעתר טריים
סומק, מלח, פלפל
שמן זית איכותי
לבבות חסה
שיפודי עץ

אופן ההכנה

• לטבול את שיפודי העץ כשעה לפני הדלקת המנגל במים קרים, ע"מ למנוע שריפה של העץ.

• לחתוך את הדגים לקוביות של 2 ס"מ X 2 ס''מ.

• להשרות את קוביות הדגים בשמן זית, מלח, פלפל ו-2 ענפי זעתר טרי למשך כ-20 דקות

• לחתוך את הפלפלים הצבעוניים לרצועות ברוחב 2 ס''מ, ולחצות את הרצועות.

• לחתוך את הבצל הסגול לסירות ואת הבצל הירוק לחתוך באורך 5 ס''מ כל אחד.

• יש למצק את כדורי המוצרלה על ידי לחיצה קלה וסחיטה של המים.

• מלאכת השיפוד: את הדגים מומלץ לשפד עם הבצל ועגבניות השרי, ואת הגבינות לשלב עם הבצל הירוק והפלפלים הצבעוניים. מומלץ לשפדם לפי צבעים- שיהיה מעניין ואסתטי.

• יש לשמן את משטח הצלייה היטב, ולהניח את שיפודי הדגים במגע ישיר עם משטח הצלייה. לאחר 3-4 דקות צלייה יש להפוך אותם על צידם השני ל-3-4 דקות נוספות ולהניח מעליהם את שיפודי הגבינות. חשוב ששיפודי הגבינות לא יהיו במגע ישיר עם משטח הצלייה!

• הגבינות אמורות להתחמם קלות ולספוג את ניחוחות העשן והדגים.

• להניח על צלחת הגשה את לבבות החסה ומעליהם את השיפודים הססגוניים.

• מעל הגבינות יש לפזר את הסומק ואת יתרת עלי הזעתר.

בתאבון!

באדיבות השף קים נווה ''קפה רינגלבלום'' באר שבע.

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד