1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

חלבי ומיוחד: פילה פורל במעטפת פרמזן

חג השבועות מתקרב והולך, זה הזמן לאגור מתכונים לארוחה החלבית • והפעם: דג פילה פורל במעטפת פרמזן • מתאים למנת פתיחה, לצד סלטים, בלינצס, וכמובן.. עוגות הגבינה
תמי גיל, בחדרי חרדים, ח' אייר תשע"א 12/05/2011 19:11

פילה פורל בפרמזן



מצרכים ל-4 מנות:

750 גרם פילה פורל
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון טרי
1 ביצה
150 גרם קמח מתובל או תערובות של קמח ופירורי לחם מתובלים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם שקדים טחונים דק
1 כפית אורגנו מיובש
4 כפות למאה
לימון

אופן ההכנה:

• שוטפים את פילה הדג במים קרים ומספיגים. מזליפים את מיץ הלימון וזורים מלח ופלפל.

• מניחים את הקמח בצלחת וטורפים את הביצה בצלחת אחרת. מערבבים לחוד את הקמח המתובל עם הפרמזן והשקדים ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל.

• מקמחים את פילה הדג ומנערים את יתרת הקמח. טובלים בביצה, מניחים בתערובת הפרמזן ומצפים בלחיצה קלה. מנערים את יתרת הציפוי.

• מחממים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפורל על אש בינונית במשך כ-4 דקות, עד שהוא מזהיב. הופכים פעם אחת.

• חותכים את הלימון לפרוסות ומגישים עם הדג.

המתכון באדיבות 'דגי הדן'





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. להיטטטטט  (ל”ת)

    משה

  2. אל נשכח שלספרדים- אסור לאכול דגים וחלב יחד!!!!  (ל”ת)

    היזהרו ממכשול

    • כמה פרענקים גולשים? (ל”ת)

      חיה

  3. הולכת לה כין את זה לשבוועת  (ל”ת)

    רינה

  4. ממש קל ומהיר להכנה  (ל”ת)


  5. בתאבון ולא לשכוח לברך  (ל”ת)

    אלי

  6. אגב  

    שלום

    • באסה לכם (ל”ת)

      מירב

  7. אין מתכון אחר בלי דגים?  (ל”ת)

    ניסים