י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024

חלבי ומיוחד: פילה פורל במעטפת פרמזן

חג השבועות מתקרב והולך, זה הזמן לאגור מתכונים לארוחה החלבית • והפעם: דג פילה פורל במעטפת פרמזן • מתאים למנת פתיחה, לצד סלטים, בלינצס, וכמובן.. עוגות הגבינה

חלבי ומיוחד: פילה פורל במעטפת פרמזן



מצרכים ל-4 מנות:

750 גרם פילה פורל
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
פלפל לבן טחון טרי
1 ביצה
150 גרם קמח מתובל או תערובות של קמח ופירורי לחם מתובלים
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם שקדים טחונים דק
1 כפית אורגנו מיובש
4 כפות למאה
לימון

אופן ההכנה:

• שוטפים את פילה הדג במים קרים ומספיגים. מזליפים את מיץ הלימון וזורים מלח ופלפל.

• מניחים את הקמח בצלחת וטורפים את הביצה בצלחת אחרת. מערבבים לחוד את הקמח המתובל עם הפרמזן והשקדים ומתבלים באורגנו, מלח ופלפל.

• מקמחים את פילה הדג ומנערים את יתרת הקמח. טובלים בביצה, מניחים בתערובת הפרמזן ומצפים בלחיצה קלה. מנערים את יתרת הציפוי.

• מחממים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הפורל על אש בינונית במשך כ-4 דקות, עד שהוא מזהיב. הופכים פעם אחת.

• חותכים את הלימון לפרוסות ומגישים עם הדג.

המתכון באדיבות 'דגי הדן'

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 9 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד