ט"ז ניסן התשפ"ד
24.04.2024

קלצונה גבינות • מתכון חלבי ראשון בסדרה

חג השבועות עדיין רחוק, אבל המאורגנות שבינינו כבר מתחילות 'למלא' את המקפיא • עבורן אנו מגישים מדור עשיר במתכונים חלביים ובלתי שגרתיים • מיוחד

צילום: עדי ליבמן
צילום: עדי ליבמן



זו לא הפעם הראשונה שבה אנו מגישים מתכון מבית 'קפה רינגלבלום'. הפעם, הם שלחו סידרה של שלושה מתכונים, במיוחד לחג השבועות.

'קפה רינגלבלום' היא מסעדה חלבית כשרה למהדרין - מסעדה קטנה ויפה הממוקמת בלב שכונה ד' בבאר שבע. כמו שסיפרתי בעבר, המסעדה מהעסיקה נוער בסיכון תושבי השכונה ומנוהלת על ידי עמותת "תור המדבר" ו''קרן דואליס'' (קרן ליזמות עסקית-חברתית).

הכירו מתכון חדש - קלצונה גבינות - 4 מנות.





קלצונה גבינות- 4 מנות

מצרכים:

• לבצק-

0.5 קילו קמח
30 גרם שמרים יבשים (גרגירים)
כפית מלח
רבע כפית סוכר
כוס וחצי מים פושרים

• למילוי-

100 ג' גבינה בולגרית מלוחה
100 ג' גבינת עיזים
50 ג' גבינת פרמז'ן מגורדת
100 ג' מוצרלה מעושנת מגורדת
סלסלת פטריות שמפיניון טריות
4 חלמונים
עשבי תיבול לפי הטעם. מומלץ: זעתר טרי, טימין, אבקת צ'ילי

• לתוספת סלט-

גבנית שרי ובצל סגול
שמן זית איכותי
לימון טרי

• אופן ההכנה-

1. הכנת הבצק- לערבב את כל המצרכים תוך כדי הוספה הדרגתית של המים הפושרים, עד לקבלת בצק אלסטי. להניח את הבצק כשעה מכוסה במגבת, עד כדי הכפלת גודלו.

2. יש לטפוח קלות על הבצק עד ''הפלתו'', ללוש אותו מחדש ולהניחו שוב לתפיחה שניה לעוד כחצי שעה.

3. לחתוך את הבצק ל-4 חתיכות, לקרוץ מהם כדורים, להניח בצד לכ-10 דקות מכוסים במגבת, ובשלב זה להכין את העיסה למילוי.

4. המילוי- לקצוץ את הפטריות, לתבל ולהקפיץ במחבת עם מעט שמן זית איכותי, להכניסם לקערה יחד עם כל הגבינות ולערבבם לכדי עיסה.

5. את כדורי הבצק, יש לרדד לעיגולים בקוטר של כ-15 ס''מ כל אחד.

6. להניח בכל אחד מן העיגולים כרבע מן העיסה, ויצור גומחה במרכז העיסה ולתוכה ליצוק את חלמון. לקפל את הבצק, להדקו בקצוות, למשוך את הבצק הממולא בשמן זית איכותי ולהכניסו לתנור מחומם מראש בחום של 250 מעלות ל-10 דקות.

7. לצד הקלצונה ניתן להוסיף סלט קטן המורכב מעגבניות השרי, הבצל הסגול ע שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי.

בתיאבון!

המתכון באדיבות השף קים נווה

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 10 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד