1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

טארט תפוחים צרפתי

אחת המנות היותר יפות וטעימות. נדרשת קצת יותר השקעה בהכנה - אך התוצאה שווה כל דקה של מאמץ. מומלץ לנסות לכבוד שבת, אורחים ואירועים מיוחדים
אתי אבוחצירא, ג' אלול תשע"ז 25/08/2017 08:43

אתי אבוחצירא אתי אבוחצירא



לבצק פריך:

100 גרם חמאה קרה או מרגרינה חתוכה לקוביות.
150 גרם קמח.
30 גרם שקדים טחונים.
60 גרם אבקת סוכר.
קורט מלח.
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון.
1 חלמון.
חצי כפית וניל.
1-2 כפות מים (לפי הצורך).

למלית תפוחים:

5 תפוחים מזן גראני סמית.
120 גרם סוכר.
75 גרם חמאה או מרגרינה.
1/2 כפית תמצית וניל.
מיץ מ-1/2 לימון.
1/2 כפית קורנפלור.
50 גרם צימוקים בהירים (לא חובה).
כפית קינמון (לא חובה).

למניפת תפוחים:

3 תפוחי גרני סמית קלופים.
3-4 כפות סוכר.

אופן ההכנה:

בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, קמח, שקדים טחונים, אבקת סוכר, מלח וקליפה מגוררת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים. מאחדים את גושי הבצק בידיים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במשך כשעה במקרר.

מרדדים על גבי משטח מקומח היטב לעלה בעובי 3-4 מ"מ. מרפדים תבנית פאי מתפרקת משומנת קלות.

חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומקפיאים במשך כ-1/2 שעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים את הקלתית עד להזהבה בהירה.

מלית תפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות דקות. במחבת רחבה שמים סוכר ויוצרים קרמל. כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים קוביות תפוחים, חמאה, וניל ומיץ לימון. (לא להיבהל אם הקרמל מתקשה לאחר הוספת התפוחים, עם הבישול הוא נמס בחזרה). אם רוצים טעם קינמוני, אפשר להוסיף כפית קינמון טחון. מנמיכים את גובה הלהבה ומבשלים את התפוחים בקרמל במשך 5-6 דקות, או עד שהקוביות מתרככות מעט, אך עדיין מוצקות. מוסיפים קורנפלור וצימוקים ומערבבים היטב לפיזור אחיד.

יוצקים את מלית התפוחים על גבי הקלתית החצי-אפויה.

פורסים את 3 התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים במניפה צפופה על גבי מלית התפוחים. מברישים את המניפה בנוזלים שהופרשו מהתפוחים ומפזרים סוכר בשכבה דקיקה.
אופים במשך 25-35 דקות עד שמניפת התפוחים מזהיבה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מברישים בנפאז' או במעט ריבה מדוללת במים רותחים ומגישים.

הערות:

שומרים את הטארט בקופסה סגורה במקרר עד 3-4 ימים, אך מומלץ לחמם אותו מעט לפני ההגשה.
במקום תפוחים אפשר להכין את הטארט גם עם אגסים – יוצא מעולה לא פחות.
אני המרתי את החמאה במרגרינה לגרסה פרווה.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. קשה במיוחד  

    רוחי

  2. מרגרינה  

    מומיןאמא