1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

נתח בקר אפוי - לפאר את סעודת החג

בשר בקר משמש כבסיס לארוחות חג בבתים רבים. שף שפרה אהרונוב עם מתכון שנוסה בהצלחה על ידי קבוצת נשים בקבוצת מתכונים בווצאפ - קצר הצלחות מרובות, וכעת היא משתפת גם את קוראות 'לובי נשי'
שף שפרה אהרונוב, כ"ז אלול תשע"ז 18/09/2017 10:38

רחל כהן רחל כהן



החומרים:
1 נתח בקר ׳כתף׳ במשקל של 1 וחצי ק"ג.
2 כפות חרדל.

החומרים למשרה:

8 שיני שום כתושות.
3 כפות שמן.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1/2 כפית פפריקה חריפה.
1 כפית תבלין לסטייק.
2 כפות רוטב טריאקי.
1 כפית מלח.
1/2 כפית פלפל שחור.
2 כפות רוטב ברביקיו (לבחירה).
תבנית בינונית, 3 ניירות אפיה.

אופן ההכנה:

מצפים את גוש הבקר בחרדל (בידיים) ומשהים שעה.
בקערה מערבבים היטב את כל חומרי המשרה ומניחים את הנתח.
משפשפים היטב את חומרי המשרה מסביב לנתח (רצוי בידיים).
מניחים את הנתח המתובל על נייר אפיה ועוטפים אותו היטב כמו חבילה.
חוזרים על הפעולה פעם נוספת ועוטפים את ה׳חבילה׳ בנייר אפיה נוסף.
חוזרים על הפעולה פעם נוספת עם נייר אלומיניום.
על נייר אפיה בתבנית מניחים את ה׳חבילה׳ ואופים שעה בחום של 200 מעלות.
מנמיכים את חום התנור ל 180 ואופים למשך שעתיים נוספות.
את הרוטב שנותר שומרים לחימום.
מקררים היטב (רצוי לילה במקרר).
פורסים את הנתח לפרוסות דקות של כחצי ס״מ.

הבשר טעים חם או קר.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. נשמע מעולה. תודה!  (ל”ת)