1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. עושים שוק

לא מזניחים את שוחרי הסלטים • תוכנית בישול לצפיה

השף של 'אבניו' לא מפסיק להפתיע • והפעם - סלט בטטה ועדשים שחורות אורגניות • ואם בא לכם להגדיל את ההנאה - יש מקום להוסיף בשר ועוף
יקי אדמקר • צילום: יעקב נחומי, כ"א סיון תשע"א 23/06/2011 10:59

משהו מתבשל פה



סלט בטטה ועדשים שחורות אורגניות:

• מצרכים:

½ ק"ג בטטה חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
½ עדשים שחורות מבושלות
בצל אדום חתוך לרצועות
100 גר שומשום – פשתן
עלי רוקט צעירים
שמן זית
מלח
פלפל גרוס
לוינגרט סילאן-
½ כוס שמן זית
½ כוס סילאן תמרים
לימון שלם סחוט
כפית שום כתוש
2 כפות חרדל
מלח, פלפל גרוס


• הוראות הכנה:

מערבבים את הבטטה עם שמן זית, מלח ופלפל גרוס ומניחים בתבנית. אופים קוביות בטטה ב-200 מעלות כ-12 דקות. מקררים מעט.

מערבבים כל חומרי הוינגרט לרוטב הומוגני. מערבבים בקערת ערבוב את הבטטה, העדשים, הפשתן, הבצל והרוקט עם הוינגרט.

מניחים בצלחת ההגשה, ומגישים מיד.

• ניתן לאכול חם או קר.

• ניתן לשלב עם כל סוג בשר קר ( פסטרמה, רוסטביף, חזה עוף בגריל).





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. מעניין ת'הסבתא - במקרה הטוב  (ל”ת)


    • איפה הכבוד? (ל”ת)

      חגית

  2. נשמע טעים מאוד! וגם בריא!!  (ל”ת)


  3. לנסות?!-נראה אם יבוא לי...בדיוק היום היתה לי הרגשה שיתנו מתכון של סלטים לשוחרים כמוני....  (ל”ת)

    עידית

    • יש לך הרגשות טובות (ל”ת)

      חגית

  4. רוצים מלא סלטים  (ל”ת)

    שרית

  5. אחלה שף . אבל  

    שף קונדיטור

  6. להיטטטטטטטטטטט!!! תודה  (ל”ת)

    אסתי

  7. שף מעולה  (ל”ת)


  8. קליל, טעים, שווה  (ל”ת)

    זאב

  9. בושות  

    שוקי

  10. ישר כח!!!! כל מתכון מתקבל בברכה  (ל”ת)

    עקרת בית