א' אייר התשפ"ד
09.05.2024

גם מוס, גם שוקולד, גם קפה • מתכון מתוק

אוהבות מוס? אוהבות כוס קפה? אז למה, בעצם, לא לשלב ביניהם? • רשת מסעדות 'פאפאגאיו' מציעה מתכון למוס שוקולד וקפה - והתוצאה משובחת

גם מוס, גם שוקולד, גם קפה • מתכון מתוק



החומרים (ל- 15 קוקוטים קטנים מס' 8):

125 גר' סוכר
125 סמ"ק מים (חצי כוס מידה)
כף דבש
כף שטוחה נס קפה
5 חלמונים
550 גר' שוקולד מריר
3 מיכלים שמנת ריצ' 750 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מבשלים בסיר את הסוכר, מים, דבש וקפה עד רתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל לעוד 1-2 דקות עד שהנוזלים מתאדים ונוצר סירופ סמיך.

בינתיים ממיסים בקערה מעל מים חמים את השוקולד, מקציפים את החלמונים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח - ומוסיפים בזרם דק את סירופ הסוכר לקצף החלמונים.

מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים. מקציפים את השמנת לקצף רך ומקפלים את תערובת השוקולד לקצפת.

לזלף בקוקוטים ולהקפיא ל- 8 שעות לפחות.

רכיבים לרוטב השוקולד:

1 שמנת ריצ' 250 סמ"ק (לפרווה) או שמנת מתוקה.

200 גר' שוקולד מריר.

אופן ההכנה:

לחמם את השמנת עד לסף רתיחה לשפוך על השוקולד ולערבב לקרם חלק.

הרכבת המנה:

לקלף את הקוקוט ולשחרר את המוס להניח בצלחת ולשפוך מעל את הרוטב.
לקשט בפירות טריים.


המתכון באדיבות רשת המסעדות 'פאפאגאיו'

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד