1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

טפיוקה עם רוטב פירות יער

טפיוקה הוא חומר גלם ללא גלוטן שמקורו בברזיל. הוא דומה לקמח דק או קורנפלור, ומשמש בין היתר להכנת חביתות, דיסה וכד'. אחד הקינוחים השווים שמכינים עם טפיוקה, הוא שילוב של קוקוס ופירות שונים. קבלו מתכון לקינוח מעולה
שפרה אהרונוב, כ"ח תשרי תשע"ח 18/10/2017 12:08

שפרה אהרונוב שפרה אהרונוב



חומרים לטפיוקה:

1/2 כוס גרגרי טפיוקה.
1/3 כוס סוכר.
1/2 פחית קרם קוקוס (200 מ"ג).
2-3 כוסות מים.
1 סוכר וניל.

אופן ההכנה:

בסיר עם תחתית כבדה מניחים את הטפיוקה ומכסים במים עד לגובה של ס"מ מעל הגרגרים.
משהים לספיגה כ-20 דקות.
מוסיפים לסיר כוס וחצי מים, סוכר וסוכר וניל.
מבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. (במידה והתערובת סמיכה מידי, מוסיפים מעט מים רותחים).
מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים עוד כ-10 דקות.
מקפידים לערבב מידי פעם (כדי שהעיסה לא תדבק לתחתית הסיר).
מקררים ומוזגים לכוסיות (כחצי גובה הכוסית).

רוטב פירות יער:

250 גרם מחית פירות יער.
3/4 כוס סוכר.
2 כפות מים.
כפית תמצית וניל (איכותית).
6 גרם ג'לטין מומס ב-30 גרם מים.

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים את מחית פירות היער עם המים, הסוכר וסוכר הוניל.
מבשלים דקות בודדות על להבה נמוכה.
מסננים את התערובת.
מוסיפים את הג'לטין לתוך התערובת החמה ומערבבים היטב.
מצננים מעט ומוזגים מעט לכל כוסית מעל הטפיוקה.
מצננים במקרר כמה שעות.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.