1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מאפינס שוקולד ממולאים בקצפת עם רוטב שוקולד חם

זה המאפינס הכי מעניין ולא שגרתי שתטעמו. מומלץ לנסות בבית, ולשים לב לכל השלבים. זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה
מלכי וינברג, כ"ד חשון תשע"ח 13/11/2017 12:55

מלכי וינברג מלכי וינברג



חומרים למאפינס:
(16 מאפינס שוקולד)

4 ביצים.
2/3 כוס סוכר.
2/3 כוס שמן.
כוס וחצי מים חמים (לא רותחים).
2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
4 כפות אבקת שוקולית.

חומרים לקצפת:

מיכל קצפת צמחית (250 מ"ל).
2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
2 כפות אבקת סוכר.

חומרים לרוטב שוקולד:

1 ריצ'.
50 ג' שוקולד מריר.
1 כף קפה נמס.
1 כף קקאו.
2 כפות סוכר.

אופן הכנה:

הכנת מאפינס שוקולד:

- מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבניות שקעים.
- מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והשוקולית.
- בקערה נפרדת מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר.
- מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים. בסוף מוסיפים את קערת הקמחים בתנועות קיפול.
- יוצקים את הבלילה לתבניות שקעים משומנות בגובה 4/5 מהשקע ואופים בתנור במשך- 12 דקות (ניתן לנעוץ קיסם במרכז המאפינס ולבדוק האם יוצא יבש).
- מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לו להתקרר.
- מפרידים אותו בזהירות מהתבנית.

הכנת הקצפת:

- מקציפים את כל החומרים יחד, עד שמתקבל קצף יציב.
- מעבירים לשקית זילוף.

הכנת הרוטב שוקולד:

- מחממים את כל החומרים על אש נמוכה, עד לקבלת מרקם חלק.

הרכבת מאפינס שוקולד עם קצפת:

- חותכים את המאפינס באמצע באופן שווה.
- ממלאים חלק אחד בקצפת בצורה מענינת, וסוגרים עם החלק השני.
- שופכים בנדיבות רוטב שוקולד.
- אפשר לקשט עם שוקולד.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.