1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

הקרמבו הביתי של מלכי - מעדן

המעדן המפנק הרשמי של החורף: קרמבו. חשבתם פעם לנסות להכין אותו בעצמכם בבית? מלכי וינברג מכינה אותו באליפות ומעניקה מתכון מפורט כולל תמונות. תיהנו ורוצו לנסות גם אתם
מלכי וינברג, ג' כסלו תשע"ח 21/11/2017 13:35

אוכל מלכי וינברג



המתכון מספיק ל- 40 קרמבואים קטנים

רכיבים:

•20 עוגיות חיוכים.

•5 חלבונים מביצים בגודל L.

•כוס ורבע (250 גרם) סוכר.

•קורט מלח.

1 כפית תמצית וניל.

לציפוי:

400 גרם שוקולד מריר 56%.

אופן ההכנה:

•בקערה מניחים חלבונים, סוכר ומעט מלח. מחממים מעל בן מארי עד לטמפרטורה של 65 מעלות. אם אין מדחום, מחממים את התערובת עד שהסוכר מתמוסס כ -10 דקות על גבי להבה גבוהה.

גם אם תפספסו בכמה מעלות לכאן או לכאן, עדיין המרנג ייצא טוב.

•מעבירים את המרנג לקערת המיקסר, מוסיפים כפית תמצית וניל ומקציפים במהירות גבוהה למשך 8-10 דקות.

בתום ההקצפה יתקבל קצף סמיך מאוד, גמיש ומבריק.

•מפרידים 20 עוגיות חיוכים, ועם סכין מורידים את הקרם.

•מסדרים על גבי מגש שהמקפיא שלכם יכול להכיל.

•חוזרים למרנג: מעבירים אותו לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר של 1 ס"מ.

•מזלפים את המרנג על גבי הביסקוויט בתנועה ספירלית – כלומר, יוצרים עיגול על גבי הבסיס ועולים כלפי מעלה מעין חרוט מסולסל כ – 4/5 ס"מ.

•מעבירים את הקרמבואים המזולפים למקפיא למשך לא פחות משעה.

•ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד - בכל פעם יש לערבב.
מומלץ להמיס את השוקולד בכוס צרה וגבוהה.

•אוחזים את הקרמבו מהבסיס וטובלים טבילה קצרה בציפוי הנוזלי. מאפשרים לציפוי לטפטף מעט בחזרה לכוס ומניחים על גבי הרשת.

•מחזירים את הקרמבו לקירור להתייצבות.

בהצלחה ובהנאה!

שלבי הכנת הקרמבו


















הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. כבר יותר זול לקנות 40 ב15 ש"ח...  (ל”ת)

    לא מוגזם?

  2. רק להחליף לביסקוויט ללא גלוטן והקרמבו פצצה!!!!!!!!!!  (ל”ת)

    צליאק

  3. זהירות!