1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

אגס בשמנת • קינוח בטעם של עוד

מסעדת "רינגלבלום", המעסיקה נוער בסיכון, שבה אלינו עם סדרת מתכונים חדשה וטעימה • והפעם - מתכון מיוחד למנה אחרונה • אל תשכחו יין, אגסים ושמנת
תמי גיל, בחדרי חרדים, י"א אב תשע"א 11/08/2011 09:39

כך זה ייראה. צילום: עדי ליבמן כך זה ייראה. צילום: עדי ליבמן



'רינגלבלום' היא מסעדה קטנה ויפה השוכנת בלב שכונה ד' בבאר שבע.

השף שלה, קים נווה, אחראי למנות המפוארות היוצאות מהמטבח.

מסעדה חלבית, כשרה למהדרין, המציעה פיצות, ניוקי תוצרת ביתית, מגוון פסטות, דגים ומוצרי מאפה טריים יום יום.

המסעדה המנוהלת על ידי עמותת "תור המדבר" ו"קרן דואליס" (קרן ליזמות עסקית-חברתית) במטרה לספק מענה תעסוקתי וכישורי חיים לכ-15 בני נוער בסיכון בבאר שבע.

היא מעניקה הזדמנות לנערים מרקעים שונים להשתלב בשוק העבודה ולרכוש מקצוע תוך שימת דגש על חינוך, מקצועיות וקבלת אחריות אישית.

מצרכים

1/2 קילו אגסים

150 גרם גבינת שמנת

150 מ"ל שמנת מתוקה

1/4 ליטר יין מרלו

קליפת תפוז

קליפת לימון

1 כוכב אניס

3 כפות סוכר

כפית תמצית וניל/ חצי מקל וניל טרי

אופן ההכנה

מכינים בקערה 1/2 ליטר מים עם מיץ מלימון אחד.

מקלפים את האגסים ומשרים אותם במים עם הלימון, על מנת למנוע השחרתם.

הרוטב:

להוסיף לסיר עמוק את המרלו, קליפת התפוז, קליפת הלימון, הסוכר וכוכב האניס, ולהביא לרתיחה.

בינתיים יש לחצות את האגסים לאורכם ולגלען אותם.

לבשל את האגסים ברוטב על אש נמוכה, עד כדי צמצומו. ברגע שהאגסים מתרככים קלות וסופגים את צבע הנוזל האדום, יש לכבות את האש.

הקרם:

מחממים קלות את השמנת המתוקה (לא להגיע לכדי רתיחה). לתוך השמנת יש לגרד חצי מקל וניל/ כפית תמצית וניל.

לשים את גבינת השמנת במיקסר על מהירות נמוכה ולתוכה להוסיף באיטיות ובהדרגה את השמנת המתוקה ושתי כפות סוכר, עד קבלת מרקם קרמי.

בין כל שני חצאי אגס, יוצקים כף מן הקרם, מניחים על צלחת הגשה ומקשטים את הצלחת עם מעט מן הרוטב הנותר.

בתאבון!





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.