ב' אייר התשפ"ד
10.05.2024

סלט לינגוויני רוקפור • מתכון קיצי

חצילים שרופים, פסטה, חמאה עסיסית וכוסברה טריה • נשמע טוב? תרשמו מתכון שלישי פרי יצירתה של מסעדת 'רינגלבלום' בבאר שבע, המעסיקה נוער בסיכון

צילום: עדי ליבמן
צילום: עדי ליבמן

,

לינגוויני רוקפור – מאת השף קים נווה

מצרכים:

1/2 קילו פסטה לינגוויני (בבטה 13 של ברילה)

150 ג' גבינת רוקפור

2 חצילים (רצוי בלאדי)

5 שיני שום

25 ג' חמאה

עלי כוסברה טריה

רבע ליטר שמנת מתוקה

מלח ופלפל

,

אופן ההכנה:,

1. יש לשרוף את החצילים מעל אש גלויה, לקלפם ולהוציא את ליבתם.

2. לקצוץ את החצילים יחד עם 5 ראשי שום, מלח ופלפל ולערבבם לכדי עיסה.

3. לבשל את הפסטה כ-5-6 דקות במים רותחים.

4. במקביל לטגן את החמאה במחבת עד לכדי המסתה, להוסיף את יתרת השום, מלח ופלפל לפי טעם, ולהוסיף את השמנת המתוקה, ולהביא לכדי רתיחה.

5. להוסיף למחבת את החצילים ולגרד פנימה כחצי מכמות הגבינה.

6. לאחר סינון הפסטה, יש להוסיפה לרוטב.

7. לערבב ולצקת לצלחות הגשה. מעל כל מנה יש לגרד גבינת רוקפור ולפזר עלי כוסברה טריים קצוצים.

,
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד