ט' אדר ב' התשפ"ד
19.03.2024

עוגת דבש • מתכון חגיגי

בסדרת כתבות נכין אתכם לחגים הבאים עלינו לטובה • ואיך אפשר בלי לפתוח ב...מרשם מתוק לעוגת דבש מסורתית? • שתהיה לכולנו שנה טובה ו...מתוקה

עוגת דבש, קפה גרג. צילום: יואב גולדברג
עוגת דבש, קפה גרג. צילום: יואב גולדברג



את המתכון הבא שלחו לנו מרשת קפה גרג, לה שלוחות רבות 'למהדרין'. בין השאר, גם שלוחה חדשה ברח' ויצמן התל-אביבי.

עוגת דבש, עשירה באגוזים, המתכון ל-3 עוגות בחושות:


רכיבים:

250 גרם דבש

4 ביצים גדולות

130 גרם שמן זית

200 גרם סוכר

200 מ"ל תה

300 גרם קמח

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 ורבע כפיות אבקת קינמון

1/4 כפית ציפורן טחון

קורט מלח

100 גרם אגוזים טחונים עבה



אופן ההכנה:

• מקציפים במיקסר עם מטרפה את הרכיבים הבאים: דבש, ביצים, שמן זית וסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המוצרים. מוספים את הקערה למרכיבים המוקצפים ומערבבים בעזרת לקקן עד שהחומרים מעורבבים היטב כיחידה אחת. יוצקים לתבנית את התערובת.

• מחממים תנור מראש ל-160 מעלות ומחממים את העוגה בין 40-50 דקות. (מחדירים קיסם לעוגה ואם הוא יבש - העוגה מוכנה).


תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד