י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024

ישר לתנור מוכן לבישול ! מתכוני בשר מיוחדים עם סימני ראש השנה

בחג הפסח האחרון עשינו היכרות ראשונה עם נתחי הבשר המיוחדים של 'פלייש' – הפרנץ' רוסט והלונדון ברויל והבריסקט • התגובות הנלהבות עודדו אותנו להכין לכבוד ראש השנה סט מדורים נוסף עם כמה מתכוני בשר מיוחדים, הקשורים עם הסימנים שנוהגים לאכול בראש השנה • כדאי לעקוב אחר המדור

ישר לתנור מוכן לבישול ! מתכוני בשר מיוחדים עם סימני ראש השנה

 

בשר ראש (cheek meat):


בשר ראש הוא בשר הלחיים – בשר רך ועסיסי מאד. הבשר מכיל גם ג`לטין והוא מיוחד בטעמים חזקים ומתאים בעיקר לבישול ארוך. בשר ה'לחיים' המשובח היה אחד ממתנות הכהונה שהיו נותנים לכהנים מבשר הקורבנות בביהמ"ק.

בנתחי הבשר של "פלייש" בשר הראש מכיל רק את הלחיים כשהם מקוצבים משומן ושיירים אחרים.

 


בשר ראש בדבש, גזר, בטטה ודלורית:

חומרים:
1.5-2 ק"ג של בשר ראש חתוך לקוביות
1 כף שמן
3 כוסות מים חמים
1 כוס מיץ תפוזים
3 כפות דבש
3 כפות סוכר חום
2\1 כפית קינמון
2\1 כפית זנגויל
5 גזרים חתוכים לקוביות
3 בטטות חתוכות לקוביות
1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות
2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות
פלפל שחור ומלח לפי הטעם

כ- 20 שזיפים יבשים
כ- 20 משמשים יבשים

הוראות הכנה:
יוצקים את השמן לתוך הסיר ומטגנים את הבשר עם הבצל, הפלפל והמלח עד שהוא מחליף צבע לצבע חום.
בנפרד, מערבבים את המים, המיץ, הדבש, הסוכר החום, הקינמון והזנגויל ויוצקים אותם על הבשר שבסיר. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי.

בשלב זה אנו עוברים לתנור – ומחממים אותו ל175 מעלות.
מכינים בתבנית את הגזר, הבטטה, הדלורית, השזיפים והמשמש ואז מעבירים אליה את הבשר עם הרוטב ומערבבים. עכשיו מכסים את התבנית ואופים במשך שעה לערך.
אח"כ מורידים את הכיסוי ואופים במשך עוד כשעה עד שהבשר רך מאוד.

מדובר במתכון מורכב שמצריך ללכלך גם תנור וגם סיר, אבל הטעם והתוצאה שווים בהחלט...


אופציה נוספת:

במקום בשר הראש - שריר הזרוע !
מי שמחפש בשר עם יותר ג'לטין או שמתקשה למצוא בחנות את בשר הראש (הלחיים הם חלק קטן יחסית בבהמה ולפיכך הוא מצוי בכמויות קטנות), יכול להחליף ולבחור בבשר השריר (מוכר כמס' 8) שעשיר בטעם ובג'לטין רב. נתחי הבשר של 'פלייש' מקוצבים בקיצוב מקצועי וכוללים רק את השריר האמיתי (ללא תוספות של חתיכות סמוכות וכו'). בשר השריר של 'פלייש' מקוצב ומחולק ל-2 סוגים: 1) השריר הגדול העוטף את עצם הזרוע (ה'אוסובוקו'), 2) השריר הקטן מחלקו העליון של בשר השריר (חתיכה יפה עגולה כגליל).




לראשונה בישראל חברת "פלייש" שלחה למפעלי הייצור בדרום אמריקה צוות קצבים אמריקאים מקצועיים שהכינו סידרת נתחי בשר איכותיים, חלקם מוכרים בישראל וחלקם מוכרים רק בחו"ל.


כל נתחי הבשר מכילים 100% בשר ללא עיבוד או תוספות, נתחי הבשר עברו קיצוב מקצועי והם נקיים ומוכנים לבישול ואפייה ממש כמו שמקובל בארה"ב ובאירופה. נתחי הבשר של 'פלייש' כשרים 'למהדרין מן המהדרין' לפסח ולכל ימות השנה. – "חלק גלאט - בית יוסף" משחיטה מיוחדת של צוות בראשות הגאון רבי דוד שלמה זולדן שליט"א, דמו"צ דחסידי סערט ויזניץ בחיפה.


למעבר למתכון הראשון: פרנץ רוסט בעלי סלרי לחץ כאן

למעבר למתכון השני: 'לונדון ברויל' בקטשופ ורוטב סויה או ברבקיו לחץ כאן

למעבר למתכון השלישי: בריסקט עם מישמיש לחץ כאן


פנו לקצב שלנו בכל שאלה - [email protected]

בשר מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד