ט"ו ניסן התשפ"ד
23.04.2024

מתכון לשנה טובה – ולא משמינה

במשך לא פחות משלושה ימים (ושש סעודות) אנחנו הולכים להיפגש עם מנות הדגים, הבשר ופעמיים גם עם הסימנים • חשבתן לרגע על מספרי הקלוריות הכרוכים בכל זה? • כך תחגגו בלי להשמין

מתכון לשנה טובה – ולא משמינה



חודש תשרי הבא עלינו לטובה, מביא אותנו לתקופה של חשבון נפש על השנה שחלפה ובמיוחד לחשיבה על מה שנרצה שיהיה בשנה שתהיה...

במסגרת חשבון נפש זה, כדאי לשקול שינויים שנרצה לערוך באורח חיינו הכוללים כמובן צעדים לשיפור התחושה הנפשית וגם הגופנית. הקשר גוף-נפש ידוע זה מכבר והמשפט נפש בריאה בגוף בריא גם הוא שגור בפינו...

ההשמנה הוכחה כגורם סיכון למחלות רבות. מעבר לכך ולא פחות חשוב, כשלא טוב לנו עם מצב מסוים ועל מנת להרגיש טוב יש לעשות משהו לשינוי המצב.

סיגל פרישמן, מנהלת יחידת התזונה והדיאטה בבית החולים "בלינסון" ממליצה לכולם לנצל את חשבון הנפש השנה גם לכיוון זה ולהתחיל בשינוי הכולל אכילה מתונה, מספקת ושאיננה עוברת את הגבול שממנו מתחילים להרגיש שכבר לא נעים לנו וכן שילוב של פעילות הגורמת מעבר לבריאות תחושה נפלאה של רעננות, מצב רוח טוב ומסוגלות.

והיא גם מוכנה להעניק לכולנו כמה טיפים להתמודדות:

• ארוחת החג היא בערב החג בלבד, אין צורך לאכול מהשאריות למשך כל השבוע! במידה שמארחים כדאי להכין מראש כלים חד פעמיים ולחלק שאריות.

• אל תגיעו מורעבים לארוחה. הקפידו לאכול ארוחות קלות לאורך היום ולשתות מים ומשקאות דיאטטיים (לפחות 10 כוסות ביום).

• לבשו בגדים צמודים. כך תרגישו את תחושת המלאות בשלב מוקדם יותר.

• בין אם מארחים ובין אם מתארחים, דאגו שיהיו גם מאכלים דלי שומן וקלוריות.

• לעסו מסטיק או סוכרייה ללא סוכר בזמן הבישולים וההכנות.

• העדיפו לאכול מאכלים המיוחדים לחג וותרו על מאכלים שיש בבית כל השנה.

• שבו ליד איש שיחה מעניין.

• אל תשבו ליד מי שמעודד אתכם לאכול יותר מדי.

• מלאו את הצלחת במאכלים המועדפים עליכם – פעם אחת. וותרו על מילוי חוזר.

• איכלו לאט, הניחו את המזלג מדי פעם.

• קומו מהשולחן מדי פעם. גם אם לא מארחים מומלץ לעזור בהגשה ובפינוי השולחן (חשוב! הימנעו מנישנושים וטעימות בעת הפינוי מהשולחן).

• העבירו את ימי החג גם במסלולי הליכה וטיולים (ולא רק בין מסעדה למסעדה וארוחה לארוחה). במידה שנוסעים רחוק מומלץ להצטייד בכריכים ומשקאות דיאטטיים.

• זכרו! לא עולים במשקל מארוחה אחת. חשוב לא להיגרר לאכילה לא מבוקרת לאורך כל התקופה.

הנתונים

ומכאן לנתונים. כמה קלוריות זה עולה לנו ?

• רבע רימון 40 קק"ל
• כפית דבש 20 קק"ל
• פרוסת חלה 100 קק"ל
• חצי תפוח עץ גדול 50 קק"ל
• קציצת גפילטע פיש/ נתח דג ברוטב 150 קק"ל
• 2 כפות כבד קצוץ 160 קק"ל
• 2 כפות סלט ביצים עם מיונז 120 קק"ל
• מנת בשר עם תפוחי אדמה ואורז+צימוקים ושקדים כ-700 קק"ל
• פרוסת עוגת דבש 200 קק"ל
• פרוסת עוגת פירות 300 קק"ל
• מוס שוקולד כ-350 קק"ל
• כוס לפתן עם פירות יבשים כ-120 קק"ל
• כוס תירוש 160 קק"ל
• כוסית יין מתוק 140 קק"ל
• כוסית יין יבש 80 קק"ל
• 50 גרם שקדים ואגוזים 330 קק"ל
• כוס משקה ממותק או מיץ 200-150 קק"ל

שנה טובה!
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד