י"ג כסלו התשפ"ה
14.12.2024

מתכוננים לארוחת החג: דניס אפוי

את המתכון הבא קצת קשה להכין מראש ולהקפיא, אבל הוא אינו דורש זמן רב להכנה • לא רק געפילטע פיש: מה דעתך על דניס אפוי בתנור? • מרשם מנצח של השף קים נווה

צילום: ריטה גורובסקי
צילום: ריטה גורובסקי



זה אינו המתכון הראשון אותו שולח אלינו השף נווה ממסעדת 'קפה רינגלבלון' שבבאר-שבע. המסעדה הכשרה למהדרין מעסיקה בני נוער תושבי השכונה, מה שמכונה "נוער בסיכון".

הפעם, לקראת ראש השנה, הוא שב אלינו עם מתכון לדניס אפוי.

מצרכים:

דג דניס במשקל 350 גר', נקי בבטן וללא קשקשים.

3 תפוחי אדמה.

תפוח עץ אחד.

לבבות חסה.

100 גר' פיסטוק חלבי.

1/2 לימון.

אופן ההכנה:

1. יש לקחת את ארבעת תפוחי האדמה ולבשל במים רותחים כ 10 דקות, לקררם ולחתוך לרבעים.

2. לחרוץ בדג כשלושה חריצים בכל אחד מצדדיו.

3. להעביר את הדג ותפוחי האדמה לתבנית, לשמן ולתבל במלח ופלפל שחור.

4. לאפות בתנור על חום של ° 250 ל 12 דקות.

5. נטחן את הפיסטוק חלבי עד כדי קבלת מרקם חמאתי.

6. בקערה נפרדת נערבב את עלי החסה עם תפוחי העץ ברוטב שמן זית ולימון ונניח על הצלחת.

7. נניח את הדג עם תפוחי האדמה על הצלחת ולצידו את הפיסטוק יחד עם גרגירים של 1/2 לימון.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}