א' אייר התשפ"ד
09.05.2024

לסעודה מפסקת: בורקס תרד ותפוחי אדמה

ערב הצום הוא יום בו מצווה לאכול • אז מה מכינים? • בדרך כלל אנו 'הולכות' על המוכר והבלתי מורכב, אבל למה שלא נגוון עם בורקס תרד? • מתכון בריא ומשביע

צילום אילוסטרציה: יעקב נחומי
צילום אילוסטרציה: יעקב נחומי

את חברת 'חסלט- עלי קטיף' כולנו מכירות. רובנו גם מעדיפות להיעזר בשירותים שלהם ולרכוש את המוצרים נטולי התולעים, משלמים יותר אבל 'אוכלים רגוע'.

אז אם כבר תרד, לכו על 'חלסט'.

מצרכים:

1 חבילה תרד חסלט

8 תפוחי אדמה גדולים, לבנים, עדיף מזן "דאיפלה"

1/4 כוס שמן

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

2 ביצים טרופות

מלח ופלפל לפי הטעם

2/3 כוס פירורי קורנפלקס או פירורי לחם מתובלים

הוראות הכנה:

• שוטפים היטב את התרד, מסירים גבעולים קשים ומשלים במים למשך כמה דקות עד שמצטמק. מסננים היטב וקוצצים דק. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לחצאים ומבשלים במים עד שמתרככים. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם.

• מוסיפים את השמן לתפוחי האדמה. מצננים את תפוחי האדמה. מערבבים ביחד את התרד, תפוחי האדמה, הבצל הקצוץ, הביצים, המלח והפלפל. יוצקים לתוך כלי אפיה משומן ומפזרים את פירורי הקורנפלקס או הלחם.

• אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד