י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024

ריזוטו טונה עם לימון • מתכון

רוצים לעשות משהו מעניין עם הטונה? • מגזין 'סטייליש', בשיתוף חברת 'סטארקיסט', מציע מתכון קל ופשוט להכנת פשטידת טונה ל-6 אנשים • ספרו לנו איך יצא

  • ח' תשרי התשע"ב
ריזוטו טונה עם לימון • מתכון


רכיבים:

- 240 גר' חיטה ירוקה קלויה "פריקי" (ניתן להשתמש גם באורז ריזוטו ארבוריו).
- שתי כפיות שמן זית
- כפית יין לבן יבש
- 5 כוסות מרק עוף או מרק ירקות
- 1/4 צרור טרגון חתוך
- 1/4 צרור שמיר
- 2 קופסאות טונה עם לימון
- כמה טיפות נוזל פרחי הדר (לא הכרחי)
- מיץ מ-½ לימון
- קליפת לימון מגורדת מחצי לימון.


הוראות הכנה:

לטגן את החיטה הירוקה הקלויה (פריקי) בשמן זית עד שהחיטה מתחילה להגיר נוזלים ולשנות צבע.
להוסיף את היין הלבן היבש ולצמצם את כמות הנוזלים בחצי.
להוסיף מלח.
להוסיף בהדרגה לתבשיל את מרק העוף או מרק הירקות.
לבשל 18 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
להוסיף שמן זית, טרגון ושמיר.
להוסיף 2 קופסאות טונה עם לימון מפוררת.
להוסיף כמה טיפות נוזל פרחי הדר.
להוסיף מיץ מ-½ לימון ומעט קליפת לימון מגורדת.
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד