1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

פחות שומן וסחוסים: מתכון לצלי בקר פרוס

נתח פילה מדומה מס' 6, בשר עטרה – בית יוסף או בשמו: פלשע פילה נתח מעולה לצלי בקר • מי שאוהב פחות שומן וסחוסים - נתח רך ועסיסי שנותן לכם תוצאה מושלמת בבישול פשוט וטעים
כתבה אינפורמטיבית, כ"ח טבת תשע"ח 15/01/2018 15:53

שף דוד כרמי צלי בקר פרוס. צילום: שף דוד כרמי



מצרכים: 2 יח' נתח פילה מדומה מס' 6 בשר עטרה בית יוסף, 4 בצל חתוך לחצי ופרוס לפרוסות דקות, 4 שיני שום חצויות, 5 עגבניות טריות מרוסקות בפומפייה, חצי כוס שמן (רבע לטיגון הבשר ורבע לבצל והרוטב), 4-5 עלי דפנה ופלפל אנגלי, מלח, פלפל שחור כחצי כפית, 3 כוסות מים חמים וכוס קמח.

אופן ההכנה: לחתוך את הנתח פילה מדומה לפרוסות בעובי 1 ס"מ, לקמח את הפרוסות ולטגן בסיר הבישול לכדי "סגירה" כשתי דקות מכל צד ולהוציא לקערה.

לאחר שהכל טוגן, באותו הסיר יש להוסיף עוד כרבע כוס שמן ולטגן את הבצל עד שיזהיב, ואז להוסיף את העגבניות מרוסקות, שום, עלי דפנה, מלח, פלפל שחור, שתי כוסות מים ןלהביא לרתיחה.

לאחר שהנוזלים מבעבעים יש לכבות את הגז. בתבנית אפייה חד פעמית או פיירקס יש לסדר את פרוסות הבשר ולצקת את תוכן הרוטב מעל. לכסות בנייר אפייה ולאטום היטב עם נייר כסף. להכניס לתנור לטמפ' 150 מעלות למשך שלוש שעות ואז זה יוצא רך טעים ומיוחד. מומלץ עם תוספת אורז לבן.

בתיאבון. את המתכון הכין השף אשר גל.









הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. טעות  


    • טעות???? 


  2. פשוט חובבנות...  

    שף