י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

כנופיה עקצה בשווי 16 מיליון שקלים

כנופיה מרמאללה, עקצה חברות ישראליות ואזרחים ישראלים, באמצעות רכישת סחורות בהיקף של 16 מיליוני שקלים, עם צ'קים מזויפים • באחד המקרים שילמה הכנופיה באמצעות המחאה מזויפת של בנק מרכנתיל דיסקונט והציגה ת.ז של תושבת הצפון שאינה קיימת

כנופיה עקצה בשווי 16 מיליון שקלים
דוברות המשטרה



"עוקץ הצבי": משטרת ישראל חשפה כנופיה מרמאללה שעקצה חברות ואזרחים ישראלים בשווי של מעל 7 מיליון ש"ח.

כוחות מיוחדים של המשטרה פעלו בחודש שעבר ברמאללה מספר פעמים ועצרו חברי כנופיה פלסטינית שביצעו מעשיי הונאה בהיקף של כ-16 מיליון שקל. המעצרים בוצעו לאחר פעילות חקירה ממושכת בה נחשפו כ-250 מקרים שונים של הונאה ונסיונות הונאה בסכומים של אלפי עד מאות אלפים שקלים כל אחד.

הקורבנות למעשי ההונאה היו אזרחים ישראלים פרטיים שפרסמו מודעות למכירה "יד שניה" וחברות המוכרות ציוד או סחורות.

מחקירה מקצועית ואינטנסיבית עלה כי החוליה היתה מאתרת ספק ישראלי בין אם הוא בעל חברה המוכרת ציוד או אדם פרטי שמוכר ציוד יד שניה, יוצרת איתו קשר, מתמקחת איתו על המחיר ולבסוף סוגרת איתו עיסקה, ברוב המקרים העיסקאות נסגרו בזמנים בהן הבנקים לא היו פעילים.

בהמשך היו שולחים חברי החוליה נהג מונית או משאית, המוביל היה נותן לספק המחאה בנקאית או אישור העברה מזוייפים ובתמורה היה מקבל את כל הסחורה או חלק מהסחורה. עד אשר היה מגלה הקורבן כי ההמחאות או אישור העברה מזוייפים, הסחורה הייתה כבר מועברת לחברי החוליה ואלו היו מוכרים אותה לסוחרים ברשות הפלסטינית.

מהחקירה עלה כי שווי הסחורות שהגיעו לידי החוליה היו בשווי של מעל 7 מיליון ש"ח.

הסחורות היו שונות ומגוונות: ציוד רפואי, ציוד חקלאי, ציוד מחשוב, ציוד למסעדות, ציוד הגברה, כלי רכב, צעצועים, יינות, ציוד בניה, מכשירי חשמל, תכשיטים, כלי עבודה ואפילו בעלי חיים כגון גורי כלבים וכבשים.

במהלך פעילות החקירה תוך שחוקרי המשטרה עוקבים אחר פעילות החשודים תוך שהם נעזרים באמצעים טכנולגים מתקדמים הם נחשפו לנסיונות הונאה נוספים, חוקרי המשטרה פנו לקורבנות והזהירו אותם שלא ליפול בפח, וכך סיכלו קרוב ל-100 נסיונות ההונאה של אנשים פרטיים וחברות בהיקף כספי מצטבר נוסף של מיליוני שקלים.

החוליה מנתה מספר אנשים שלכל אחד מהם תפקיד מוגדר, אחד מאתר את הקורבנות, אחר מנהל את ההתקשרות עימם בשפה עברית ואחד היה אחראי על זיוף האישורים המחאות ות"ז. החוליה הפעילה מספר מובילים חלקם לא ידעו על פעילות החוליה וחלקם ידעו על פעילות החוליה ואף זכו לבונוסים בניהם 3 חשודים ישראלים: 2 נהגי מוניות ונהג משאית אשר אספו את הסחורות והעבירו אותם לתחומי הרשות. כן הפעילו נהגים פלסטנים שלקחו את הסחורות והובילו אתם מהמעברים ובתוך הרשות.

במסגרת המעצרים ברמאללה נעצרו 2 חשודים תושבי רמאללה, עבד אלכרים אלדיק בן 45 וחמזה עבו עבסה בן 37,חשוד שלישי אשר זהותו ידועה, גם הוא תושב רמאללה, טרם נעצר.

כן נעצרו נחקרו שלושת המובילים הישראלים, (רמלה 36, ראשל"צ 38 וראש העין 60) הם שוחררו והחקירה בעניינם נמשכת.








קצת מהדוגמאות שנחקרו במסגרת 250 תיקי החקירה שנפתחו כנגד חברי החוליה:

▪במקרה אחד החוליה עקצה תושב ירושלים ורכשה ממנו גורי כלבים בשווי 6,200 ₪ תוך כדי ששילמה לו באמצעות המחאה מזויפת מבנק הדואר.

במקרה אחר החוליה עקצה חברה מחיפה כשהיא רכשה ממנה מכשיר להסרת שיער בשווי של 40,000 ש"ח תוך כדי שהיא שילמה לו באמצעות המחאה מזויפת של בנק מרכנתיל דיסקונט והציגה ת.ז של תושבת הצפון שאינה קיימת.

▪במקרה אחר עקצה תושב קלנסוואה כשרכשה ממנו כבשים בשווי 27,000 ₪ ושילמה לו בהמחאה בנקאית מזויפת של בנק הדואר.

*במקרה אחד הם סגרו עיסקה עם אשה שמכרה את תכשיטיה בשווי 100,000 ₪ באמצעות אתר אינטרנט בשל קשי כלכלי. נהג מונית הגיע לאזור מגוריה העביר לרשותה 2 המחאות בנקאיות קיבל לידיו את התכשיטים וכאשר אותה אישה הגיעה לפדות את ההמחאות הובהר לה כי מדובר בהמחאות מזויפות.

▪במקרה אחר עקצה בעל חברה לשיווק חשמל כשרכשה ממנו ציוד בשווי 113,000 ₪ ושילמה לו באמצעות המחאה מזויפת של בנק הדואר.

▪במקרה אחר רכשו דשן מחברה שמספקת דשן בשווי 222,000 ₪ ושילמו עבור הדשן באמצעות צילום העברה בנקאית מזויפת לבנק הדואר.

▪במקרה אחר רכשו מתושב רעננה קלנועית בשווי 12,000 ₪ הציגו לו צילום של העברה בנקאית מזויפת.

▪במקרה אחר רכשו מבעל מסעדה באזור יוקנעם ציוד מסעדה בשוי של 10,000 ש"ח ושילמו לו באמצעות צילום העברה בנקאית לבנק הדואר והצגת ת.ז. של תושב ירושלים ליצירת אמינות.

משטרת ישראל קוראת לציבור בדגש על אנשים פרטיים המוכרים ציוד יד שניה באתרי אינטרנט, שלא להעביר סחורה או חלק ממנה מבלי שוידאו כי ההמחאה תיקנית או שהעברה הכספית כבר בוצעה עוד בטרם העברת הסחורה, מעשי ההונאה עלולים למוטט כלכלית עסקים, משפחות ויחידים. נחשפנו למקרים של מכירת ציוד על ידי אנשים פרטים אשר מבוצעת כאמצעי אחרון בשל מצוקה כלכלית ונפילה למקרה הונאה מצב זה קשה שבעתיים.

משטרת ישראל פועלת במגוון דרכים גם במישור הגלוי וגם במישור הסמוי כנגד עברייני רכוש ומשתמשת בכל האמצעים הטכנולוגים העומדים לרשותה בדגש על עבירות רכוש בהם אדם עשוי למצוא עצמו נופל כלכלית בן לילה, לצד זאת קשה מאד להחזיר את הגלגל לאחור לאחר מקרים מסוג זה ואנו קוראים לציבור להיות ערניים והבטיח את קבלת התמורה טרם מסירת הסחורה.
עוקץ זיוף

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד