ח' ניסן התשפ"ד
16.04.2024

רגע לפני תום העונה: חציל ננסי ממולא לכבוד שבת

העונה של החציל הננסי כמעט מאחורינו ורגע לפני שהיא מסתיימת, השפית יפית שנבי עם מתכון לחציל ננסי ממולא מעולה

רגע לפני תום העונה: חציל ננסי ממולא לכבוד שבת
שפית יפית שנבי

 


14-16 חצילים ננסיים

לרוטב:
2 גמבות אדומות
1 בצל לבן גדול
4 עגבניות בשלות
4 קלחי סלרי שטופים ללא העלים
5 שיני שום
1 קישואים
4 כוסות מים (עם אפשרות ל-5)
תבלינים: מלח, פלפל שחור, כפית כורכום, כפית כמון

למילוי:

1/2 ק״ג בשר בקר טחון
1 בצל לבן
1 גזר
צרור כוסברה/פטרוזיליה
ביצה
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
חופן צנוברים
מלח, פלפל שחור, כף פפריקה מתוקה, 1/3 כפית בהרט

אופן ההכנה:

לרוטב -
מרסקים את כל הירקות בממעבד מזון.
יוצקים לסיר נמוך .
מוסיפים את התבלינים והמים ומרתיחים 15 דקות.

בינתיים,
מרוקנים את פנים החציל מלמטה- להוריד את החלק התחתון של החציל ובעזרת כפית לרוקן את גרעיני החציל
יש להשאיר את העוקץ מלמעלה
בקערה מניחים את הבשר הטחון
חותכים לקוביות קטנטנות את הירקות
ולקצוץ את הירק
לערבב עם הבשר. להוסיף ביצה ותבלינים
למלא את החצילים
מסדרים את החצילים כשהם עומדים (העוקץ כלפי מעלה) בתוך הרוטב
מנמיכים את האש ומבשלים 35-45 דקות.

שבת שלום!

השפית יפית שנבי חציל ננסי מתכון לשבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד