1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

תבשיל פטריות וקינואה בשלושה צבעים • מתכון למנה בריאה

מחפשים מנה בריאה וטעימה? תבשיל פטריות וקינואה בשלושה צבעים יכול להיות פתרון מושלם עבורכם • מתוך ספר המתכונים 'המטבח הבריא' בהוצאת 'על השולחן'
אורלי פלאי ברונשטיין שי-לי ליפא אנג'ל, י"ב חשון תשע"ב 09/11/2011 17:54

צילום: דניה ויינר  סגנון: דלית רוסו צילום: דניה ויינר סגנון: דלית רוסו

מנה חורפית משגעת בטעם מיוחד ואדמתי, בזכות הפטריות המיובשות והטריות.

המצרכים:

חומרים ל-6 מנות:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
25 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות לרצועות
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כוס קינואה רגילה
1 כוס קינואה אדומה
1 כוס קינואה שחורה
½3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה:
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות

אופן ההכנה:

• מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שמתרכך. קוצצים את פטריות הפורצ’יני (שומרים את הנוזל בו הושרו), ומוסיפים לבצל יחד עם פטריות שמפיניון וקליפת לימון. מקפיצים כ-2 דקות תוך כדי בחישה.

• מוסיפים קינואה, את נוזל ההשריה של הפטריות ומים. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה.

• מוסיפים מיץ לימון ובצל ירוק, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.


מתוך 'המטבח הבריא', ספר המתכונים בהוצאת "על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. זה הולך טוב גם עם ביסקוויטים  (ל”ת)

    אברך כולל גרבצן

  2. את הקינואה צריכים להשרות במים כמה שעות, או לשטוף בהרבה מים  

    שיף