י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

סופגניה טעימה ומשמינה • מתכון

חנוכה הולך ומתקרב, ואיתו מתחיל לשגשג שוק הסופגניות • במהלך החג צפויות להימכר כ-23 מיליון סופגניות! • המשמעות: 2350 טון וכ-11 מיליארד קלוריות! • טעים וגם משמין

צילום: יואב גולדנברג. מחיר: 7 ש"ח
צילום: יואב גולדנברג. מחיר: 7 ש"ח



ריח הסופגניות כבר נישא באוויר, זה הזמן לצייד אתכן במתכון מנצח אבל גם להזהיר: מדובר במאכל טעים, אך גם מאד משמין.

לדברי יאיר מלכה מנכל ומבעלי רשת קפה גרג מציין, ענף הסופגניות מגלגל במהלך שבוע חג החנוכה וקצת עוד לפני כ- 63 מיליון ₪. "השנה צפוי גידול של כ- 6% ביקוש לסופגניות לחנוכה אשתקד, ואת הגידול ניתן לייחס למגוון הטעמים הרחב שהתרחב השנים, סוגי הגדלים הקיימים בשוק כמו: 85 גרם, 55 גרם ו- 35 גרם, וכל ישראלי ממוצע יאכל במהלך חנוכה כ- 4 סופגניות בממוצע וילדים אוכלים פי 2 ו-3 יותר ממבוגרים".

ונעבור למתכון, להכנת כ-40 סופגניות, באדיבות רשת "קפה גרג"

1/2 ק"ג קמח לבן

25 גרם שמרים טריים (משקית לא קוביה)

60 גרם סוכר

1 כפית מלח

150 מ"ל חלב

4 ביצים

180 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה

• יש להוסיף את החומרים לתוך מערבל עם וו לישה לפי סדר הרכיבים מעלה.

• ללוש סה"כ כ-10 דקות על מהירות איטית עד לקבלת בצק אחיד וללא גושים

• לכסות עם מגבת את קערת המערבל כאשר הכל עדיין מחובר

• לתת לבצק לתפוח כחצי שעה ולאחר מכן להפעיל שוב את המלוש לשניה על מנת "להפיל" את הבצק

• להוציא את וו הלישה ולהניח לתפוח כחצי שעה נוספת על להכפלת הנפח

• לאחר שתפח לחלק לכדורים של כ40 גרם ואז מעט למעוך על מנת שלא יהיה כדור אלא כדור מעט פחוס,

• להניח על משטח מקומח שלא יידבק בזמן התפיחה הבאה

• לחמם שמן לטמפ של כ170 מעלות ולטגן את הסופגניות כשלוש דקות בכל צד עד להשחמה יפה

• ניתן להגיש במילוי ריבה/שוקולד/ריבת חלב או ועוד ולפזר אבקת סוכר מפוזרת מלמעלה.


בתאבון!

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד