י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024

גרנולה עם זעתר וגרעינים - מתכון בריא

מחפשים מנה בריאה וטעימה? סלט גרנולה עם זעתר וגרעינים יכול להיות פתרון מושלם • מתוך ספר המתכונים 'המטבח הבריא של על השולחן'

צילום: דניה ויינר  סגנון: דלית רוסו
צילום: דניה ויינר סגנון: דלית רוסו

מנה מצוינת עם סלט ירקות ישראלי או עם לבנה.

המצרכים:

חומרים ל-200 גרם גרנולה:
1 כף שמן קנולה
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה
1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
2 כפות גרעיני חמנייה
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרגרי שומשום
1 כף גדושה זעתר
1/2 כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה:

• מחממים מחבת על להבה נמוכה-בינונית, מוסיפים שמן ושיבולת שועל ומערבבים כדקה, עד שהשמן נספג בשיבולת השועל. מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים עד להזהבה תוך כדי בחישה מתמדת.

• מסירים מהאש וממשיכים לערבב, היות שהמחבת חמה וממשיכה להזהיב את הגרנולה. מצננים היטב.

• שומרים בצנצנת אטומה עד שבועיים. במקרר או במקפיא הגרנולה יכולה להישמר חודשיים-שלושה.


מתוך "המטבח הבריא של על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד