י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024

משהו קטן וטוב: עוגיות ללא סוכר

נמצאת בעיצומה של דיאטה אבל בא לך "משהו טוב"? • תכננת ארוחת ערב מסודרת ופתאום מצאת עצמך הולכת "על מתוק"? הדיאטה לא הלכה לאיבוד • מתוק ולא משמין

מצד ימין: עוגיות ללא סוכר. צילום: עדיאל דוד
מצד ימין: עוגיות ללא סוכר. צילום: עדיאל דוד



מידי פעם כאשר את לגמרי שקועה בעניינך, פתאום כאילו משום מקום, משתלטת עליך מחשבה על... "משהו טוב".

זה יכול להתחיל כרעיון כללי עם טעם מסוים "בא לי משהו מתוק", וזה יכול גם להגיע כמחשבה מאוד חדה וברורה על: "גלידה בטעם פיסטוק עם אגוזי מלך". מכירות את זה?

ולמרות שזה חשק למשהו ממש קטן, הדחף שמתעורר הוא כה עצום עד שהוא מסוגל להקים אותנו מהכורסה ולשלוח אותנו לסופר או לגלידרייה - בכל שעה.

גם אם תיכנתת לאכול ארוחת ערב מסודרת – שכחי מזה כי התכניות שלך השתנו זה עתה.

נכון שתשוקות למשהו טוב הן מאוד אישיות, אבל נדיר לפגוש מישהו שמשתוקק ל... חסה. גם מחקרים מדעיים הוכיחו שרובן קשורות למתוק.

רוני ריבלין, שפית 'קפה יפו' (מסעדה כשרה בלב שוק הפשפשים), טוענת ש"הרבה אנשים לא יכולים להרשות לעצמם לאכול מאכלים עם סוכר מכל מיני סיבות בריאותיות", ולכל אלו היא ממליצה בחום על המתכון "שלה" לעוגיות ללא סוכר.

"עוגיות מעולות שלא מרגישות כמו 'עונש'. הן פריכות ונשמרות היטב לאורך זמן, כיף להגיש אותן, והן סופר קלות להכנה", אומרת ריבלין.

מתכון עוגיות ללא סוכר

חומרים:

50 גרם שקדים

50 גרם גרעיני דלעת

50 גרם גרעיני חמנייה

25 גרם שומשום

25 גרם קוקוס

2 חלבונים

50 גרם מלטיטול (תחליף סוכר שנראה כמו אבקת סוכר)

אופן ההכנה:

• שמים את כל החומרים היבשים בקערה, ומפזרים מלטיטול מעל.

• שופכים חלבונים מעל - ומערבבים.

• מניחים גבעות שטוחות על מגש אפייה. אין צורך במרווחים גדולים מכיוון שהעוגייה לא תופחת.

• אופים ב-135 מעלות כ-40 דקות.

• העוגיות צריכות להיות זהובות ויבשות.

• כשהן מתקררות מעבירים לקופסה.

• ניתן לגוון ולהוסיף או להחליף מגוון של אגוזים או גרעינים

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד