י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
דחיית חוק הגיוס

לפיד עולה למתקפה: נתניהו נכנע לחרדים

לאחר החלטת הקואליציה לבקש דחייה בהליכי חקיקת חוק הגיוס החדש, בו תמכה מפלגתו, יוצר יו"ר 'יש עתיד' למתקפה חריפה נגד ראש הממשלה נתניהו וטוען כי הלה מתלבט בין שתי אופציות שונות של כניעה לחרדים

לפיד עולה למתקפה: נתניהו נכנע לחרדים
הדס פרוש, פלאש 90

לאחר שבקואליציה מבקשים לדחות את ההכרעה הסופית על חוק הגיוס, ב'יש עתיד', שתמכה בחוק בקריאה ראשונה, יוצאים במתקפה נגד ראש הממשלה "נתניהו לא באמת רוצה לשנות את המצב ולגייס עוד חרדים לצבא".

יו"ר 'יש עתיד', חה"כ יאיר לפיד, אמר הבוקר (חמישי): "נתניהו מתלבט. האם להכנע לחרדים ולשנות את חוק הגיוס, או להכנע לחרדים ולדחות את חוק הגיוס".

לדברי לפיד, "רק אפשרות אחת לא עולה בדעתו: להעביר את חוק הגיוס שעליו חתומים צה"ל והרמטכ"ל, לקיים את ההתחייבות לאזרחי ישראל ובעיקר לחיילים שלנו, לרפא את הפצע".

שר האוצר לשעבר הוסיף כי: "כפי שהתחייב שר הבטחון, בחוק הגיוס אסור לשנות מילה. גם אין שום סיבה לדחות אותו. אלא אם כן נתניהו לא באמת רוצה לשנות את המצב ולגייס עוד חרדים לצבא, כמו שצה״ל ו'יש עתיד' רוצים".

כזכור, יו"ר הקואליציה אמסלם פנה אמש (רביעי) למזכיר הממשלה עו"ד צחי ברוורמן, בדרישה לבקש דחייה מבג"ץ כדי להשלים את חקיקת חוק הגיוס.

במכתב פירט יו"ר הקואליציה אמסלם את הליך חקיקת חוק הגיוס מאז שבוטל ע"י בג"ץ, עד שמשם - בהליך ארוך - הגיע בשבוע שעבר להצבעה בקריאה ראשונה במליאת הכנסת.

"מאז קיימה ארבעה דיונים שנמשכו שעות ארוכות", כתב אמסלם לברוורמן. היו"ר הוסיף כי: "במהלך הדיונים הוצגו ההסדרים המוצעים בהצעת החוק, החל שיח מעמיק בין חברי הוועדה, נשמעו התייחסויות של נציגי הממשלה והצוות המשפטי של הוועדה".

אמסלם כתב עוד: "כידוע, הצעה זו מעוררת שאלות חברתיות עקרוניות, רגישות ומורכבות, המצויות בליבו של שיח ציבורי נוקב מזה עשרות שנים. בנוסף, במהלך הטיפול בהצעת החוק נוכחתי כי ההסדרים המוצעים בהצעת החוק אינם בשלים דיים ומחייבים בחינה וליבון מעמיקים של הסוגיות הרלוונטיות".

בנוסף, התייחס אמסלם במכתבו לחילוקי הדעות בסיעה החרדית 'יהדות התורה' שלדבריו, "לאור התהליכים הפנימיים שעוברת החברה החרדית ולאור המחלוקת העמוקה ביחסה לסוגיה זו, ובכלל זה אף לטיבו של המתווה הראוי".

עם זאת, כתב אמסלם: "הוועדה המיוחדת בראשותי שואפת לגבש הסדר מקיף וראוי, על בסיס הסכמה רחבה, ובהתייחס לקביעות בית המשפט העליון בפסקי הדין שניתנו במהלך השנים".

אמסלם חתם את מכתבו בהצהרה לפיה כי הוא נוכח לראות ש"לעת עתה לא ניתן לגבש מתווה סדור וסופי, מה גם שניסיון העבר מלמד כי הטיפול בסוגיה זו חייב להיות זהיר ומכבד". לדבריו, "אני צופה כי התהליך עשוי לארוך זמן ונדרשים עוד מספר חודשים להשלמת הליכי החקיקה".

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד