1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

חורפי וחם: גריסי פנינה עם קשיו

הילדים חוזרים בצהריים ואת רוצה להגיש להם מנה חמה ומהבילה? קבלי מתכון לא שגרתי של גריסים • עם בטטה, שקדים, רימונים או דובדבנים • ההפתעה: אפילו לא צריך לבדוק את הגריסים
תמי גיל, בחדרי חרדים, ט' כסלו תשע"ב 05/12/2011 11:28

גריסי פנינה עם קשיו חברת מיה

בסדרת ה"סלקטד" של חברת "מיה" תמצאי קטניות ללא צורך בבדיקה. רק שוטפים, והקטניות מוכנות 'לסיר'. והפעם: גריסי פנינה עם קשיו בטטה מקורמלים - כתוספת או כסלט עשיר.

החומרים ל-6-8 מנות:

1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כוס גריסי פנינה, שטופים היטב ומסוננים.
3 כוסות מים רותחים
4 בצלים סגולים קטנים חתוכים לרבעים או רצועות
1 כף סוכר דמררה
1/2 כוס שקדים קלויים או אגוזי קשוי מלוחים
1 כף רכז רימונים או דובדבנים

ההכנה:

1. אופים את קוביות הבטטה בתנור עם זילוף של שמן הזית המלח והפלפל, בחום גבוה 200 מעלות כ- 25 דקות עד לריכוך.

2. מבשלים את גריסי הפנינה בסיר עם המים על להבה בינונית כ-15-20 דקות עד שהגריסים רכים אך לא מידי . מוציאים, מסננים ומניחים בקערה.

4.משחימים במחבת את הבצלים ביתר שמן הזית. מוסיפים סוכר ומקרמלים.

5.בקערה מערבבים את כל החומרים טועמים ומתקנים תיבול.

בתיאבון!





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. ממש לא מתאים לילדים  

    ריקי