1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

לקראת החנוכה: סופגניות שתמיד מצליחות

חנוכה מתקרב • לשפים של מלון פרימה גליל יש מתכון לסופגניות יפיפיות שתמיד מצליחות • קמח, מים, שמרים ביצים ושמן - ויש לך סופגניות ביתיות •
תמי גיל, בחדרי חרדים, י' כסלו תשע"ב 06/12/2011 10:03

התוצאה המוצלחת. צילום: יחצ התוצאה המוצלחת. צילום: יחצ

מתכון בסיסי להכנת סופגניות יפהפיות שתמיד מצליחות

המתכון להכנת 20 סופגניות

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

85 גרם מרגרינה רכה

2/3 כוס סוכר

חצי כפית מלח

20 גרם שמרים יבשים

2 ביצים

כוס וחצי מים


אופן ההכנה:

מערבבים במעבד מזון (עם להב מתכת) את כל החומרים כ-10 דקות ועד לקבלת תערובת בצק אחידה ולא דביקה.

משארים את הבצק בקערת המעבד מכוסה בניילון כ-15 דקות ועד להכפלת נפחו.

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים יפים. את הכדורים מניחים על תבנית משומנת היטב במרווחים של 8 ס"מ זה מזה וממתינים לתפיחתם, עד לקוטר של כ- 10 ס"מ לסופגנייה.

מחממים שמן ל-150 מעלות בכלי טיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות לכ-5 דקות מכל צד. כשהן משחימות יפה, מוציאים את הסופגניות ומנחים על נייר סופג.

מילויים מומלצים: ריבת תות קלאסית, ריבת חלב, קונפיטורות שונות ועוד.

טיפ: מומלץ להזליף את המילוי לסופגנייה בעודה חמה לקבלת תוצאה יפה.

לפני ההגשה פזרו אבקת סוכר.

בתאבון וחג שמח!





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. תודה!  (ל”ת)

    חסה