1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

לקראת החנוכה: סופגניות שתמיד מצליחות

חנוכה מתקרב • לשפים של מלון פרימה גליל יש מתכון לסופגניות יפיפיות שתמיד מצליחות • קמח, מים, שמרים ביצים ושמן - ויש לך סופגניות ביתיות •
תמי גיל, בחדרי חרדים, י' כסלו תשע"ב 06/12/2011 10:03

התוצאה המוצלחת. צילום: יחצ התוצאה המוצלחת. צילום: יחצ

מתכון בסיסי להכנת סופגניות יפהפיות שתמיד מצליחות

המתכון להכנת 20 סופגניות

החומרים הדרושים:

1 ק"ג קמח

85 גרם מרגרינה רכה

2/3 כוס סוכר

חצי כפית מלח

20 גרם שמרים יבשים

2 ביצים

כוס וחצי מים


אופן ההכנה:

מערבבים במעבד מזון (עם להב מתכת) את כל החומרים כ-10 דקות ועד לקבלת תערובת בצק אחידה ולא דביקה.

משארים את הבצק בקערת המעבד מכוסה בניילון כ-15 דקות ועד להכפלת נפחו.

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים יפים. את הכדורים מניחים על תבנית משומנת היטב במרווחים של 8 ס"מ זה מזה וממתינים לתפיחתם, עד לקוטר של כ- 10 ס"מ לסופגנייה.

מחממים שמן ל-150 מעלות בכלי טיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות לכ-5 דקות מכל צד. כשהן משחימות יפה, מוציאים את הסופגניות ומנחים על נייר סופג.

מילויים מומלצים: ריבת תות קלאסית, ריבת חלב, קונפיטורות שונות ועוד.

טיפ: מומלץ להזליף את המילוי לסופגנייה בעודה חמה לקבלת תוצאה יפה.

לפני ההגשה פזרו אבקת סוכר.

בתאבון וחג שמח!
מעוניינת לשתף אותנו בתוכן מעניין? שלחי לנו הודעה בוואטסאפ - 0583288642





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. תודה!  (ל”ת)

    חסה

;