1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

השף החרדי מציג: אסאדו ברימון ופירות מקורמלים

רגע לפני ראש השנה כשהרימונים כבר נמצאים בשווקים, השף החרדי חיים בורנשטיין מציג: מתכון עם ניחוחות מיוחדים של בשר, פירות וקרמל

שף חיים בורנשטיין, כ' אלול תשע"ח 31/08/2018 09:21

אסאדו עם רימונים ופירות מקורמלים אסאדו עם רימונים ופירות מקורמלים

בעוד קצת יותר משבוע נברך 'שירבו זכויותינו כרימון' ואם הרימון מגיע בשילוב של תבשיל בשר טעים במיוחד אז בהחלט שווה והשנה המתוקה הבאה כבר בדרך אלינו. אסאדו הוא חלק די שומני של הפרה ומצריך בישול ארוך והרבה סבלנות. השילוב של הפירות המקורמלים בבשר גורמים לו לפתוח טעמים וניחוחות מיוחדים שיהיו פשוט נפלאים וערבים לחך.

מצרכים:


1 - 1.5 קילו אסאדו על העצם
2 ענפי טימין
מלח גס
פלפל שחור גרוס

לרוטב:

2 יח' בצל חתוך גס
3 ענפים של סלרי כולל השורש
3 יח' גזר חתוך גס
3 שיני שום שלמים
4 כפות רוטב ברביקיו
1 כף סילאן
הנוזל מהבקר
כוס מים

לפירות המקורמלים:

גרעינים מחצי רימון
2 יח' אפרסק
1 אגס
2 יח' נקטרינה
חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

מפזרים על הבשר מלח גס ופלפל וטימין

מחממים מחבת עד שהיא רותחת ושמים בה את הבשר ל 3 דקות מכל צד.

מוציאים את הבשר ושומרים את הנוזל שנשאר במחבת.

מקרמלים את הפירות:

שמים במחבת חמה על אש בינונית מעט שמן ומעליו מפזרים בעדינות ובצורה שווה את הסוכר מחכים שהסוכר יחליף צבע ויתקרמל ( לא לערבב את הסוכר. העבודה נעשית מעצמה!)

אחרי שהסוכר מחליף צבע נחתוך את הפירות לחצאים ללא הגלעין ונניח את הצד החתוך על הסוכר ולאחר 2 דקות נהפוך את הפירות ונכבה את האש. עכשיו אפשר לערבב את הפירות בתוך הקרמל.

מכינים את הרוטב:

מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ומתקנים תיבול.

שמים את הבשר בתבנית של התנור ושופכים מעליו את הרוטב. הרוטב צריך לכסות 3/4 מהבשר.

מעל הבשר נפזר את הפירות המקורמלים ונשפטך עליהם את הקרמל שנשאר מהסוכר במחבת.

נסגור טוב את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור על חום של 150 מעלות למשך 3 שעות

הצעת הגשה:

להניח את הבשר במרכז הצלחת מעל לרוטב ולפזר לצידו את הפירות המקורמלים.

בתאבון!

  • חיים בורנשטיין היינו שף חרדי, זוכה מקום ראשון בתחרות אליפות ארצית לשפים 2018.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.