י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

ספינג' - האלטרנטיבה לסופגניה • קבלי מתכון

חנוכה בלי סופגניה הוא כמעט כמו פסח ללא מצה • חשבתן על כך שאפשר גם לגוון? • יש את הסופגניות בטעמים המגוונים, ויש שהולכות על...ספינג' • מתכון

צילום: מיטל סולומון
צילום: מיטל סולומון



בשבוע הבא נחגוג את חנוכה, החג שאי אפשר לעבור אותו בלי הדלקת נרות וסופגנייה.

אז נכון שסמל זה סמל ומסורת זו מסורת, אבל אפשר גם לגוון עם מאכל קצת אחר: הספינג' – גרסה מרוקאית של הסופגנייה המוכרת.

"אוי הספינג'!!", אומרת רוני ריבלין, שף קפה יפו, המסעדה שבלב שוק הפשפשים (בהשגחת הרבנות תל-אביב יפו). "היא ספוגית, רכה, אוורירית, מתוקה, וכמה טעימה! וואי, וואי, וואי - טעם גן עדן!!".

"הספינג' היא סופגנייה מיוחדת במינה שלא דומה לשום דבר אחר— לא לדונאט אמריקאי, לא לצ'ורו ספרדי, ולא לסופגנייה ישראלית רגילה. מטגנים את הבצק בשמן עמוק, אבל לא ממלאים במילוי מתוק ובדרך כלל גם לא טובלים את הספינג' במתוק. מפזרים עליה המון סוכר ואוכלים אותה חמה סמוך לסיום הטיגון. לא צריך לחשוש מתהליך ההכנה מכיוון שבפועל זה הולך בקלי קלות".

והיא נותנת לנו כמובן גם את המתכון...

כך תעשי את זה

החומרים:

1 ק"ג קמח.
10 גרם מלח.
130 גרם סוכר.
50 גרם שמרים.
800 מ"ל מים פושרים.

ההכנה:

1. מערבבים בידיים את כל החומרים בקערה.

2. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים.

3. כשתופח ומכפיל את נפחו, מוציאים את האוויר (נותנים מכות קלות לבצק), מכסים, ומתפיחים פעם שנייה.

4. מחממים סיר עם שמן (הרבה שמן...)

5. עובדים עם ידיים רטובות, לוקחים מעט מהבצק ועושים חור באמצע עם האצבעות ובזהירות מניחים בשמן.

6. מטגנים עד שמזהיב והופכים לצד השני.

7. מוציאים מהשמן לנייר סופג.

8. ולבסוף, מסדרים על מגשים יפים, בוזקים אבקת סוכר בנדיבות, וטורפים בתיאבון!

9. טיפ: אפשר גם לשים ריבות מסוגים שונים.

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד