השף החרדי מציג: תבשיל בשר ראש בפלפלים וחומוס
מתכון קלאסי לתבשיל מסורתי לשולחן החג והשבת שהפשטות שבו היא זו שיוצרת את טעמו המיוחד

זה תבשיל מהמטבח המרוקאי, שמככב במרכז השולחן בכל ארוחת חג, כשהוא מעלה ניחוחות מיוחדים. יש הרבה וריאציות לתבשיל החגיגי הזה אך זהו המתכון הקלאסי המיוחד, כמה פשוט ככה טעים.
מרכיבים:
1 קילו בשר ראש
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
1 פלפל צילי אדום או חריף ירוק
6-7 שיני שום שלמות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
חצי חבילת כוסברה קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה מרוקאית בשמן
מעט רסק עגבניות
אופן ההכנה:
מבשלים את הבשר במים רותחים כשעה, מוציאים, מקררים וחותכים לקוביות שוות.
שומרים את הנוזל של הבשר.
בסיר שטוח מחממים מעט שמן זית, כשהסיר ממש חם נכניס את הפלפלים ונערבב טוב.
נוסיף את השום העגבניות הפלפל צ'ילי או הירוק החריף והחומוס. לטגן עד שכל הירקות מקבלים צבע יפה.
נוסיף את הבשר נטבל במלח פלפל פפריקה וכמון. על הכל יש לשפוך את מי הבישול של הבשר ולהוסיף רסק עגבניות.
לטעום לתקן תיבול ולתת לו להתבשל עוד כשעה וחצי על אש נמוכה.
לקראת סוף הבישול נוסיף את הכוסברה הקצוצה.
בתאבון וחג שמח!
- חיים בורנשטיין היינו שף חרדי, זוכה מקום ראשון בתחרות אליפות ארצית לשפים 2018.
-
כנרת שלי: מהי הוילה בכנרת שכולם משתוקקים להיכנס אליה? -
חידת מוצ"ש: 'בחדרי חרדים' מפנק עם נופשים ושוברים -
משפחה ברוכת ילדים? יש לנו בשורה בשבילכם! -
חידוש בענף התחבורה: מהיום לא צריך לשלם ברב-קו -
תיעוד: טיסת האדמו"ר וראש הישיבה עם יאיר לפיד -
מצבו של המשגיח קשה: בני הישיבה זועקים בתפילה -
סערה בעקבות הסרטון החדש של נתניהו • צפו -
ליצמן: ללא התנצלות, החרדים ידירו רגליהם מאיכילוב
תגובות