י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024

חורפי ובריא • מרק בטטה חלבי

נמאס לך מסופגניות ולביבות? • למה שלא תלכי על מרק חם, בריא וחורפי? לבריאות, לשמירה על המשקל ולגיוון התפריט • קבלי: מרק קרם בטטה חלבי

חורפי ובריא • מרק בטטה חלבי



לשף מלון 'פרימה רויאל', מרואן עליאן, יש רעיון מעניין שיגוון לך את 'תפריט החנוכה'. טעים, לא משמין, וגם בריא.

מרק קרם בטטה וארטישוק ירושלמי

8 מנות

100 גרם חמאה
6 כפות שמן קנולה
6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים (קוביות)
5 – 6 ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוכים (קוביות)
בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
2 ליטר מרק ירקות צח
מלח, פלפל שחור גרוס, אגוז מוסקט מגורר
2 כפות סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

• ממיסים בסיר את החמאה עם השמן, מוסיפים את הבצל ומאדים מעט, מוסיפים את תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי.

• מתבלים במלח , פלפל, סוכר ואגוז מוסקט, מאדים בסיר מכוסה על אש נמוכה כ 10 דקות, מערבבים מידי פעם.

• מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש נמוכה עד שהירקות רכים (במיוחד הארטישוק הירושלמי).

• מרסקים בבלנדר, מוסיפים את השמנת המתוקה מערבבים ומביאים לרתיחה.

להגשה:

מקשטים עם עירית קצוצה ואגוזי מלך קלויים.



תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד