י"ט ניסן התשפ"ד
27.04.2024

להתפנק בפנקייק • כך תוכלי להצטרף ל'מירוץ הפנקייק'

גם אם את לא חוגגת את 'יום הפנקייק' או משתתפת במירוץ המפורסם, תוכלי להכין בקלות את המאכל החביב במגוון אפשרויות • מתכון השף של רוני ריבלין מ'קפה יפו' • בתיאבון

צילום: עדיאל דוד
צילום: עדיאל דוד



כמעט כל מי שטעם פנקייק יחזור ויאכל אותו שוב ושוב. במדינות רבות ברחבי העולם נחגג 'יום הפנקייק', שתחילתו במסורת אנגלית הקיימת עוד מהמאה הרביעית. בבריטניה, אירלנד, קנדה, אוסטרליה ועוד, חוגגים את 'יום הפנקייק' במשחקים חברתיים משעשעים, וכמובן באכילת פנקייק.

הפעילות הידועה ביותר בהקשר זה, היא 'מירוץ הפנקייק' שמתקיים בעיר אולני שבמחוז בקינגהאמשייר שבאנגליה. המסורת החלה ב-1445 ונמשכת מאז ברצף של יותר מ-500 שנה.

כללי המירוץ נוקשים ונשמרים בקפדנות: הוא מיועד אך רק לנשים. הן רצות במסלול מוגדר עם מחבת טיגון ובו פנקייק חם, אותו עליהן להפוך לפחות 3 פעמים עד לקו הסיום.

את הפנקייק של רוני ריבלין, שף מסעדת 'קפה יפו', ניתן להכין תוך רבע שעה. הוא קל, טעים ומומלץ בכל עונות השנה. הפנקייק מתאים במיוחד לארוחת בוקר מפנקת, לבראנץ', לארוחת ילדים מהירה, וגם לערב של נשנושים מתוקים.

רוני מציינת כי "אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לבלילה עצמה, ואפשר גם להוסיף לפנקייק המון מרכיבים: ריבה, יוגורט, סירופ מייפל, סירופ שוקולד, שזיפים מזוגגים, גבינת מסקרפונה, צימוקים, תותים, פטל, אוכמניות, דובדבנים ועוד. אל תחששו להמציא ולנסות, פשוט מפני שקשה לטעות".

בתיאבון!

החומרים הדרושים:

2 ביצים.

240 מ"ל חלב.

50 גרם חמאה.

50 גרם סוכר.

210 גרם קמח.

5 גרם אבקת אפייה.

קורט מלח.

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאה עם החלב במיקרו.

2. שופכים לקערה.

3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

4. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים.

5. נותנים לתערובת לעמוד כ-20 דקות.

6. מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה על אש בינונית, ושופכים מעט מהבלילה. כשמתחילים להופיע בועות הופכים לצד השני.



המתכון באדיבות שף קפה יפו, רוני ריבלין
קפה יפו – עולי ציון 11, שוק הפשפשים
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד