1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

כך תיהנו ממרק מהביל ביום קר וסגרירי

כמידי שבוע - השף החרדי חיים בורנשטיין מגיש מתכון לגולשי 'בחדרי חרדים' • והשבוע מתכון מיוחד לקראת השבת החורפית: מרק אפונה • כדאי לנסות!

השף חיים בורנשטיין, ה' טבת תשע"ט 13/12/2018 20:23
תגיות:

מתכון מושלם לשבת השף חיים בורשטיין השף חיים בורשטיין צילום: קרדיט צילום: נתנאל קשטן

אין כמו מרק חם ביום קריר וגשום. מאכל כייפי ומנחם. ישנם המון סוגים של מרקים טובים כאן בחרתי לכם את אחד הטובים.

יהיה יותר קל להשתמש באפונה קפואה, אך אם תרצו לבשל אפונה טרייה זה יהיה מעולה!

מצרכים:

שקית אפונה קפואה (500 גר')
בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום פרוסים דק
2 קישואים
2 גזרים
3 כפות חלב קוקוס
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט כמון
שמן זית
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל והשום  עד להזהבה.
מוסיפים את הגזר והקישוא מערבבים טוב
מוסיפים את האפונה וממלאים במים רותחים עד לכיסוי

מטבלים במלח ופלפל  ומעט כמון
מבשלים הכל כשעה וחצי
עד שהאפונה ממש מתפרקת.

אם זה סמיך מדי ניתן להוסיף נוזלים.
טוחנים הכל בבלנדר יד טועמים ומתקנים תיבול

לאחר ההגשה מזלפים מעל שמן זית ומעט מיץ מהלימון לצד קרוטונים או גרעיני דלעת קלויים.
בתאבון!!






הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.