י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024

רולדת עוף במילוי פירות יבשים • מתכון לט"ו בשבט

חג הפירות היבשים מתקרב: טעמם המתוק של הפירות היבשים מתחבר גם למנות מלוחות • שידוך מוצלח כזה ניתן לעשות בין הפירות לבין חזה העוף, שטעמו נייטרלי והוא נוטה לקבל טעמים מתוקים

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ



רולדת העוף שלפניכם היא גרסא משודרת וחגיגית במיוחד לשניצל הקלאסי, והיא מוגשת באדיבות השפים של מלון 'פרימה אואזיס' בים המלח.

מצרכים ל-4 סועדים:

חצי קילו חזה עוף חתוך לפרוסות דקות
50 גר' משמש
50 גר' תפוחי עץ
50 גר' שזיפים
50 גר' חמוציות
50 גר' שקדים
50 גר' אגוזי מלך
2 כפות דבש
8 כפות סוכר
4 כפות קמח לקימוח
2 ביצים
כוס פרורי לחם

לרוטב:

200 גר' שזיפים
100 גר' סוכר
רבע כוס מים
2 כפות גדושות דבש

אופן הכנת רולדת חזה העוף:

1. מחממים את הסוכר על מחבת חמה, עד לקבלת קרמל אחיד.

2. מוספים 2 כפות גדושות של דבש וממשיכים לערבב עד שהדבש נטמע.

3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים והאגוזים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצטמצם, ומשאירים להתקררות בטמפרטורת החדר.

4. פורסים את חזה העוף לפרוסות שטוחות, ויוצקים מעליו את הפירות היבשים שבישלנו
קודם.

5. מגלגלים את חזה העוף למצב של רולדה (ניתן להניח כפית בקצה חזה העוף לגלגול קל יותר).

6. מקמחים כל רולדה כזו, טובלים אותה בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם.

7. מטגנים את הרולדה עד להזהבה (כמו שניצל).

אופן הכנת הרוטב:

1. על מחבת מחממים את הסוכר עד לקבלת קרמל.

2. מוסיפים מעט מים, 2 כפות דבש, ו-200 גרם שזיפים ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עד רמת הסמיכות הרצויה.

אופן ההגשה:

חותכים כל רולדת עוף לשלוש פרוסות עבות, ויוצקים מעט מהרוטב.

מומלץ להגיש עם תוספת של סלט עלי בייבי, גרעיני רימון ושקדים קלופים קלויים.

טיפ לרוטב לסלט: מערבבים 1 כפית שום כתוש, 2 כפות דבש וכוס מיץ תפוזים סחוט. מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם.

בתאבון וחג שמח!



תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד