י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

השף שגב משה מגיש: מרק שמנת ופטריות

אלקטרה ממשיכה להגיש לכם סדרת מתכונים של השף שגב משה לארוחה מושלמת, כולל טיפים ועצות לשימוש נוח ויעיל במוצרי החשמל במטבח • והפעם: מרק שמנת ופטריות

צילום: אנטולי מיכאלי
צילום: אנטולי מיכאלי

מרק שמנת ופטריות (מהיר במיוחד)

מצרכים ל-5 מנות:

4 כפות שמן זית
1 בצל אדום קצוץ דק מאוד
1 כפית קורנפלור (10 גרם) מעורבב היטב עם 1/4 כוס מים קרים
1 כף תימין טרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כוסות (200 גרם) מלאות בפטריות טריות, חתוכות לפרוסות דקות
1/4 כוס (50 מ"ל) יין לבן מתוק
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות מים פושרים
1/2 גבעול רוזמרין טרי
3 גבעולי בזיליקום טריים, כ-10 עלים
1 כפית מחוקה של מלח
קורט פלפל טחון לבן או שחור
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה

- מחממים סיר קטן עם שמן זית ומאדים בתוכו את הבצל. לאחר דקה מוסיפים את השום והתימין.

- לאחר חמש דקות של בישול הבצל מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב, מוסיפים את הקורנפלור ושוב מערבבים היטב, עד אשר מתקבל גוון זהוב בתחתית הסיר, מוסיפים את היין הלבן ומרתיחים הכל יחד.

- מוסיפים את המים ומערבבים היטב, מביאים את הכל לרתיחה ומוסיפים את השמנת המתוקה.

- מוסיפים את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין ומרתיחים שוב את התערובת.

- אחרי שכל התערובת רתחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על אש נמוכה.

- לקראת סיום, שולפים החוצה את גבעולי הבזיליקום והרוזמרין וטוחנים את הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.

- טועמים ומשלימים את הטעם עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

- להגשה: מעטרים עם מעט עלים ירוקים וקצת שמן זית.







http://www.electra-trade.co.il/electra" target="_blank"

למתכון הראשון בסדרה: סינטה חגיגית ומשפחתית אפויה בתנור עם בצלים ויין אדום - לחץ כאן
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד