י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

פיצה דקיקה עם מטבעות גבינת עיזים • מתכון

כשמזג האוויר מתקרר, מתחשק לשנות את התפריט • אפשר ללכת על מרק עוף, אפשר גם להסתפק בפירה חם • אבל למה לא להכין פיצה יחודית? • חם, משביע, טעים

צילום: מיטל סולומון
צילום: מיטל סולומון



חורף, קר, גשם בחוץ.

התשוקות שאופייניות לחורף עשויות להיות: מרק עוף ביתי (של אמא), פירה (נימוח בפה כמו בילדות), שוקו חם או פיצה ריחנית ועשירה (כי מי לא אוהב פיצה? יאמי!).

יש הרבה סיבות לפופולריות העצומה של המאכל שמקורו באיטליה.

רוני ריבלין, השפית של קפה יפו (מסעדה בסגנון איטלקי-דגים-חלבי בלב שוק הפשפשים, בהשגחת הרבנות תל-אביב) מספרת על כמה מהן:

1. פיצה ניתן להכין בכל כך הרבה טעמים, שילובים, סגנונות, וצורות – כך שכל אחד יכול למצוא בה את הטעם האהוב עליו. והיכולת להתאים את המנה בדיוק בהתאם לטעם האישי היא בהחלט מהנה.

2. פיצה יכולה להיות מנה בשרית או חלבית, לפי בחירה – וזה נוח במיוחד במטבח כשר.

3. היא מתאימה גם לארוחה חטופה ומהירה (ולא לחינם היא מזוהה עם וורקוהולים) וגם לסעודות גורמה נינוחות עם כוס יין משובח.

4. הפיצה נחשבת למנה שמשנה כל מצב רוח לטובה. היא שייכת לקטגוריה של מזונות שמשפרים את מצב הרוח, מחממים את הגוף, ממלאים את הבטן, משביעים, ומענגים (מה שנקרא באנגלית comfort food).

5. היא קלה להכנה – המרכיבים הטיפוסיים של הפיצה קיימים בכל ארון מטבח. לא חייבים להשתמש במרכיבים אקזוטיים וייחודיים על מנת להגיע לתוצאה טעימה. יש לכם קמח, מלח, סוכר, ושמן? (ראו מרכיבים נוספים במתכון שבהמשך) – צאו לדרך!

מתכון פיצה דקיקה עם מטבעות גבינת עיזים (מתאים ל- 6-8 סועדים):

חומרים לבצק פיצה:

1/2 ק"ג קמח.
5 גרם שמרים יבשים.
10 גרם מלח.
5 גרם סוכר.
275 מ"ל מים.
45 מ"ל שמן זית.
1 חבילה גבינת מוצרלה מגורדת.
1 חבילה מטבעות גבינת עיזים.
גבינת פרמז'ן מגורדת (לפי הטעם).
רוטב פסטו (ניתן לקנות, אבל רצוי להכין לבד ממוצרים טריים).

אופן ההכנה:

• שמים את כל החומרים היבשים בקערת מיקסר עם וו לישה - ומערבבים כחצי דקה.

• מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לערבב במשך 10-7 דקות.

• מחלקים את הבצק ל-3 כדורים ומניחים אותם למנוחה על תבנית משומנת מכוסה בניילון במקרר לחצי שעה.

• מחממים תנור ל-250 מעלות (אם התנור מגיע ל-300 מעלות אפילו יותר טוב).

• מניחים נייר אפייה על תבנית.

• מרדדים את הבצק לעלה דק (ניתן לרדד לעיגול או לצורה מרובעת בגודל התבנית).

• מניחים על גבי נייר האפייה.

• מורחים רוטב פסטו על הבצק.

• מפזרים מעט גבינת מוצרלה.

• מניחים מדליוני גבינת עיזים.

• מפזרים פרמז'ן מעל הכל.

• אופים עד שגבינת המוצרלה והפרמז'ן מתחילות להשחים.

• חותכים ואוכלים בתאבון!

המתכון באדיבות "קפה יפו" עולי ציון 11, שוק הפשפשים, יפו, 03-5181988

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד