י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024

ט"ו בשבט? חג בריא, לשם שינוי

הפירות היבשים והאגוזים השונים המקשטים כל פינה מזכירים לנו בכל שנה מחדש את השפע הנפלא שבארצנו הקטנה • ובניגוד לארוחות החגים - זה בריא יחסית ופחות משמין

פירות יבשים. צילום אילוסטרציה
פירות יבשים. צילום אילוסטרציה



ניתן לומר שבהשוואה לכל חגי ישראל האחרים, ט"ו בשבט הוא אכן חג בריא.

את מקומן של ארוחות חג דשנות ושמנות, תופסת צלחת ססגונית של פירות יבשים ואגוזים. הפירות היבשים הנפוצים הם תמרים, תאנים, שזיפים, משמשים ועוד. עשירים בסיבים תזונתיים, ובמינרלים כגון אשלגן, סידן וברזל.

להלן מספר טיפים לאכילה נבונה בט"ו בשבט:

• העדיפי את הפירות המיובשים נטולי הטיגון ותוספי הסוכר.

• פירות יבשים אורגניים גדלים ללא ריסוס וללא חומרי הדברה, ללא חומרי שימור ותוספת של גופרית. מומלץ ככל הניתן לעשות בהם שימוש (בפרט משמשים מיובשים) יש לקנות אותם באריזת וואקום ולא בתפזורת.

• הניחי תמיד לצד הפירות היבשים, השקדים והאגוזים , גם פירות טריים. הפרי הטרי משביע יותר – איכלי אותו קודם וקנחו בפרי או שניים מהפירות היבשים.

• אכלי פרי יבש בשילוב אגוז / שקד – לדוגמה תמר עם 2 שקדים. שילוב זה מאזן את הערך הגליקמי הגבוה של הפירות היבשים, כלומר הוא מונע עליה חדה של סוכר בדם ואז נפילתו המהירה הגורמת לתאבון מוגבר.

• לאחר פתיחה, מומלץ לשמור פירות יבשים בקירור (במיוחד האורגניים) למניעת ריקבון.

• מומלץ לצרוך אגוזים ושקדים בצורתם הטבעית ולא הקלויה. הקלייה פוגמת בערכיהם התזונתיים וכמות הנתרן בהם עצומה בשל תוספת המלח.

המידע באדיבות- דנית שטיינברג - נטורופתית N.D בלאומית שירותי בריאות מחוז צפון

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד