י"ז ניסן התשפ"ד
25.04.2024

דג סלמון, שרי ופירות יבשים • מתכון

סלמון עם עגבניות שרי, תאנים, שזיפים תמרים וגם צימוקים • מטגנים את הדג, מבשלים את הרוטב, ומגישים • מתכון יפה וטעים - לשבתות, לחגים ולאירועים מיוחדים

צילום: אלירן אביטל
צילום: אלירן אביטל



דג הסלמון הוא דג משובח, ואם יודעים להכין אותו היטב הוא גם טעים מאד. אז למה לא לנצל את הפירות היבשים שנותרו לכן בבית מט"ו בשבט?

המתכון עצמו התגלגל אל תיבת המייל שלי מ.."חסדי נעמי".

מתברר כי אתמול, ט"ו בשבט, התכנסה נבחרת של שפים מובילים מתחום המסעדנות והקייטרינג כדי לארוז ערכות ט"ו בשבט למשפחות נזקקות. הערכות חולקו בהמשך בידי מתנדבי עמותת "חסדי נעמי".
עם סיום מלאכת האריזה הציגו השפים השונים שהשתתפו באירוע מגוון מנות מיוחדות.

את המנה העיקרית הגיש השף גיא בן ישי: דג סלמון קפונטה פרות יבשים, המתאים לא רק לט"ו בשבט כי אם גם לכל שבת ושבת. ההכנה מהירה ופשוטה, בהחלט מומלץ.



המתכון

מצרכים:

פילה סלמון טרי
1 כרישה
1 בצל סגול
1/2 כוס שמן זית
מלח גס
פלפל אנגלי גרוס
100 עגבניות שרי
50 גרם, תאנים , שזיפים,תמרים, צימוקים
חרדל דיזן
דבש תמרים [סילאן]

אופן ההכנה:

צורבים את הדג במחבת חמה עם שמן זית שלוש דקות לכל צד, מוסיפים עגבניות שרי וממשיכים לטגן.

בסיר נפרד מכינים רוטב הכולל את מיטב פירות טו בשבט, 1 כף סילאן, 1 כף חרדל דיז'ן וחצי כף מים, מערבבים היטב במשך חמש דקות על אש בינונית ולאחר מכן יוצקים את הרוטב בעדינות על הדג בצלחת.



תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד