י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024

פיסטוק חלבי • רביולי עם גבינה ואגוזי פיסטוק

גם פיסטוקים - גם גבינה • השף קים נווה ממסעדת 'קפה רינגלבלום' בבאר-שבע, מגיש מתכון יוקרה מנצח לריביולי • ועל הדרך: מה הסיפור המרתק שמאחורי המסעדה?

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ



בלב שכונה ד' בבאר שבע פועלת מסעדה כשרה למהדרין ששמה "קפה רינגלבלום".

אך לא מדובר רק במסעדה מהשורה, יש בה הרבה יותר מזה:

המסעדה מספקת מענה תעסוקתי לכ-15 בני נוער בסיכון, בבאר שבע - וגם... מספקת אוכל טעים ומתכונים נפלאים.

השף קים נווה מהמסעדה, מציע מתכון רביולי מעולה.


מצרכים:

• לפסטה:

1/2 קילו קמח פסטה (מומלץ פסטה פרסקה או שטיבל 9)

6 חלמונים

2 ביצים

כפית סוכר

כפית מלח

מרווה טרייה

200 גר' פיסטוק לא קלוי

250 גר' גבינת ריקוטה

100 מ"ל מים פושרים

• לרוטב:

1/2 ליטר שמנת

100 גר' פיסטוק

קורט מלח ופלפל

50 גר' חמאה

אופן ההכנה:

• הבצק:

1. מערבבים הכל - למעט המים - בקערה, עד שיוצרים עיסה שמתפוררת במגע יד.

2. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבלת עיסה אחידה ומעט דביקה.

3. ממשיכים ללוש עוד כ 10 דקות, ולאחר מכן עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כשעה.

4. מוציאים את הפסטה מהמקרר, חותכים למנות של 50 גר', מרדדים דק.

5. לאחר הרידוד, חורצים עיגולים בקוטר של 5 ס"מ ומניחים בצד לקירור.

• הכנת המלית לרביולי:

1. קולים את הפיסטוק, עם מעט מלח דק וללא שמן.

2. מרסקים את הפיסטוק בעזרת מכתש ועלי וממתינים שיתקרר.

3. מוסיפים אל הפיסטוקים את גבינת הריקוטה, ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

4. מוציאים את עלי הרביולי מהקירור, ופורסים אותם על משטח העבודה בזוגות.

5. מברישים חצי מכמות העלים בביצה טרופה. בעזרת כף מניחים במרכז כל עלה מתערובת הגבינה והפיסטוקים.

6. לאחר שסיימנו, סוגרים את הרביולי עם העלים הנוספים.

• הרוטב:

1. קולים את הפיסטוק במעט מלח ופלפל.

2. ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמנת והפיסטוק ומצמצמים כ 4 דקות.

4. מבשלים את הרביולי במים רותחים עם מלח, מסננים ומוסיפים למחבת עם הרוטב.

5. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בשברי פיסטוקים טריים.

בתאבון!
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד