י"ב ניסן התשפ"ד
20.04.2024

אלכוהול מתוק? כך תכינו סנגריה

מהו הופך את הסנגריה למשקה אלכוהולי אהוב? יין אדום, פירות טריים וחתוכים, משקה נוסף עתיר אלכוהול וממתיק כלשהו • כך תכינו את המשקה, לא רק לפורים

צילום: עדיאל דוד
צילום: עדיאל דוד



הסנגריה, שמקורה בספרד, הפכה למשקה פופולארי ברחבי העולם, ומקור שמה מהמילה sangre ("דם" בספרדית) בגלל צבעה האדום הבולט .

להכנת הסנגריה רצוי להשתמש ביין אדום איכותי, אבל מה שהכי חשוב זה ללכת בעקבות הטעם האישי שלכם.

מי ששותה – קובע!

סנגריה ואוכל

הכיף הכי גדול בהכנת המשקה הוא להתנסות בשילובי טעמים, במינונים, ובתוספות יצירתיות.

סנגריה היא גם משקה שהולך נהדר עם אוכל פיקנטי ומתובל, ועם מאכלים ים תיכוניים.
תוכלו לבחור את סוג היין (האדום) בהתאם למנה המרכזית: יין קל למאכלי דגים, יין מתקתק יותר עם עוף, ויין יותר חזק וכבד עם מאכלי בשר. את כמות הסוכר מתאימים לפי הטעם האישי לפי סוג היין.

סנגריה ומתאבנים

גבינה פיקנטית - גבינה חצי-רכה מתובלת בפלפלים חריפים, מוגשת על גבי קרקרים, יוצרת יחד עם המשקה שילוב של טעמים מנוגדים אך משלימים: טעם מריר-חריף (של הגבינה), עם טעם חמוץ-מתוק (של היין והסוכר).

כדורי בשר מתובלים - כדורי בשר קטנטנים שמוגשים על קיסמים דקורטיביים, יהיו מנה פותחת מרשימה ופיקנטית.

סנגריה ודגים

באופן דומה אפשר להכין מתאבנים מדגים.

לדברי רוני ריבלין, שף קפה יפו, מסעדה המתמחה במאכלי דגים, "הסנגריה נולדה בספרד, כך שזה לגמרי הגיוני ונכון שמשקה שבא לעולם על שפת הים התיכון יתאים כמו כפפה ליד, לדגי הים התיכון. אני ממליצה להשתמש בדגים הכי מקומיים, משלנו: מרמירים, סרגוסים, מליטות, פרידות, סקומברי. זה הכיוון ואי אפשר לטעות בו".

המתכון

אז הנה מתכון נפלא לסנגריה חמה, באדיבות רוני ריבלין – שף קפה יפו.

"כמה פשוט- ככה טעים", אומרת ריבלין, ומוסיפה כי מדובר ב"דרך נהדרת לשדרג ארוחה או אירוח קליל, מושלם לערבי החורף הקרירים".

חומרים

1 בקבוק יין אדום שאתם אוהבים.
1/2 ליטר מיץ תפוזים.
2 מקלות קינמון.
1/3 כוס סוכר (אפשר גם יותר או פחות תלוי כמה מתוק אוהבים).
4 כפות שנפס אפרסק.
½ תפוח חתוך לקוביות.
½ תפוז חתוך לקוביות

אופן ההכנה

• שמים הכל בסיר חוץ מהשנפס אפרסק.
• מחממים על אש קטנה עד שהסוכר נמס והמשקה פושר (אין צורך להרתיח אותו).
• מכבים את האש, מוסיפים את השנפס אפרסק ו...מוכן.
• מגישים בכוסות יין, ומקפידים לפנק כל אורח במספר קוביות פרי.
• כשהסנגריה מוכנה - החגיגה יכולה להתחיל!

תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד