1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

פילה סלמון מושרה בסצו'ואן, בקראסט פיצוחים וסלט בסגנון אסייאתי

לכבוד שבת קודש מגיש השף שמחי רוזנברג מתכון לדג סלמון מעניין וצבעוני מלווה בסלט והכל בסגנון אסייאתי 

שף שמחי רוזנברג, כ"ג אדר תשע"ט 28/02/2019 21:31

האוכל דג ביום דג דג בקראסט פיצוחים.jpeg

שבוע חורפי עובר על כוחותינו, הרבה מאוד גשם ושפע, אפילו הכנרת הצביעה ברגליה ועלתה מעל המפלס האדום.

לכבוד השפע, לכבוד המים, לכבוד שבת - קבלו את הסלמון המשובח הזה נוסח סצ'ואן, וסלט מרענן לצידו.

שבת של שלום ואהבה.

פילה סלמון מושרה בסצו'ואן, בקראסט פיצוחים. מלווה בסלט עלים בסגנון אסייאתי

6 מנות.

לדג:

1 ק"ג פילה סלמון טרי (לא פרוס).

200 מ"ל רוטב סצ'ואן

50 גרם שומשום שחור

50 גרם שומשום

50 גרם גרעיני חמניה קלופים

50 גרם גרעיני דלעת קלופים

50 גרם זרעי פשתן

לסלט:

300 גרם עלי בייבי

1 גזר חתוך לגפרורים

חופן נבטי סויה

50 גרם ג'ינג'ר כבוש

כפית מכל סוג מהפיצוחים ולקלות ביחד במחבת

כף סילאן

כף רוטב סויה

2 שיני שום כתושות

אופן ההכנה:

מוזגים את רוטב הסצ'ואן על מגש שטוח ומניחים את הפילה כשהבשר מונח על הרוטב והעור כלפי מעלה.

מנוחה במקרר למשך שעה.

את כל הפיצוחים מערבבים יחד ומפזרים על מגש שטוח באופן צפוף.

את הפילה מניחים על תערובת הפיצוחים ומפעילים לחץ מלמעלה.

בעדינות הופכים את הפילה על קרש חיתוך כשהפיצוחים כלפי מעלה ופורסים למנות.

מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות למשך 12 דק.

 מכניסים לקערה את כל מרכיבי הסלט ומערבבים.

לצלחות: לזגג סילאן על הצלחת ולהניח את הדג. וליד לשים חופן מהסלט.

בתיאבון.

 

 





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.