1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

מתכון לכבוד פורים: לשון בקר בשורשים ויין לבן

שף שמחי רוזנברג מגיש לכם מתכון מיוחד למאכל היוקרתי והמבוקש ביותר על שולחנות מלכים: לשון פרה

שף שמחי רוזנברג, י"א אדר ב תשע"ט 18/03/2019 18:26

ארוחת שף בסעודה שלכם לשון בקר ארוחת שף: לשון בקר צילום: באדיבות המצלם

מצרכים:

1 לשון פרה.

שמן זית.

500 מ"ל יין לבן חצי יבש.

1 ליטר מים (עדיף ציר בקר חום).

2 גזר.

2 שורש פטרוזיליה.

2 תפו"א בינוניים.

1 ראש סלרי בינוני.

1 קולרבי.

2 בצל.

7 שיני שום.

כף סוכר חום.

כף פפריקה מתוקה.

מלח ופלפל.

פלפל אנגלי.

עלי דפנה.

אופן הכנה:

מבשלים את הלשון מכוסה במים עם פלפל אנגלי ועלי דפנה. ברתיחה למשך שעה עד שעה וחצי. עד שניתן לקלף ממנה את הקליפה אבל היא עדיין לא רכה. מסננים אותה מהמים.

בסיר חדש:

  • שמים שמן זית.
  • חותכים את כל ירקות השורש לקוביות גס ומטגנים.
  • מוסיפים סוכר חום ותבלינים.
  • מטגנים במשך כ 5 דקות על אש גבוהה.
  • כשהכל מתחיל להיתפס בתחתית הסיר, פותחים עם יין ומים.
  • מכניסים את הלשון ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים, עד שהלשון מבושלת לגמרי.
  • מוציאים את הלשון, מקררים ופורסים.
  • את הרוטב טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק וסמיך.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.