1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מתכונים מיוחדים לפסח מסולתם

לקראת חג הפסח סולתם מגישה לכם מתכונים מיוחדים של השפית רינת צדוק שיעשו לכם חג שמח וגם טעים

כתבה אינפורמטיבית, י"ב ניסן תשע"ט 17/04/2019 14:26
תגיות:

מבשלים עם סולתם מבשלים עם סולתם צילום: יח"צ

סדרת פוטרי סוטאז

פריטטת אביב

חומרים:

2 כפות שמן זית

5  ביצים

4 מצות

חצי כוס מים

חצי צרור אספרגוס

1 זוקיני

כוס תרד

פלפל צ'ילי

3 גבעולי בצל ירוק

2 גבעולי זעתר

2 כפות שומשום

½ כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות

חותכים את האספרגוס לשניים, קוצצים את הירוקים

קולפים פרוסות דקות של זוקיני בעזרת קולפן

מרסקים את המצות לחתיכות גסות

טורפים את הביצים, מוסיפים חצי כוס מים, ירוקים, אספרגוס, מצות ומערבבים

מתבלים במלח, פלפל ומעט צ'ילי

מחממים שמן זית בסיר, יוצקים את התערובת, מסדרים את רצועות הזוקיני.

מפזרים מעט שומשום וזעתר לקישוט

מכסים את הסיר ומבשלים כ-3 דקות

מכניסים לתנור לעוד 3-4 דקות לקבלת גוון זהוב.

 

 

מבשלים עם סולתם • קרדיט: יח"צ 

סדרת טריו סוטאז נירוסטה מט:

דגים עטופים בעלי גפן על מצע ירוקים

חומרים:

2 יח׳ דג לברק

3 כפות שמן זית

150 גרם שעועית ירוקה

150 גרם שעועית ירוקה רחבה

לימון חתוך לפרוסות דקות

צ'ילי ירוק

10 שיני שום שלמות בקליפתם

8-10 עלי גפן

חצי צרור פטרוזיליה

 

פסטו עלי גפן

4 שיני שום 2 2 גבעולי שום ירוק

ֿ15 יח׳ עלי גפן טריים

¼ כוס שמן זית

בצל סגול בינוני קצוץ

¼ צרור פטרוזיליה קצוצה

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ מלח

 

הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות

הכנת פסטו עלי גפן.

קוצצים את כל המרכיבים יחד, מערבבים עם שמן זית.

(ניתן לקצוץ במעבד מזון)

חולטים את עלי הגפן במים רותחים 30 שניות ומעבירים למי קרח.

חורצים את הדגים בצורה אלכסונית 3-4 פסים.

ממלאים את הדגים בפסטו עלי גפן ומורחים אותם בפסטו.

מסדרים פרוסות לימון דקות מעל.

עוטפים את הדגים בעלי גפן, מורחים בשמן זית

 

מניחים בסיר: שמן זית,  שיני שום שלמות, צ'ילי פרוס

מזהיבים קלות, מניחים את השעועיות ומקפיצים 2 דקות.

מניחים את הדגים, מכסים במכסה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות

מסירים את המכסה וצולים 5 דקות.

מבשלים עם סולתם • יח"צ 

סדרת מינרל סטון סוטאז:

קישואים קטנים במילוי אורז, עגבניות ולימון

חומרים:

3 כפות שמן זית

12  קישואים קטנים

לימון חתוך לפרוסות דקות

2 עגבניות חתוכות לפרוסות

5 שיני שום פרוסות

2 פלפל צ'ילי אדום יבש

2 ענפי טימין

ענף מרווה

ענף אורגנו

פלפל שחור גרוס

מלח ים

 

למילוי:

2 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ

3 שיני שום קצוצות

כוס אורז בסמטי שטוף היטב

 כוס עדשים שחורות ( מושרות 6 שעות)

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית בהרט

כוס וחצי מים חמים

 

הכנה:

מרוקנים את הקישואים מתוכן.

יוצקים שמן זית, מסדרים פרוסות לימון, פרוסות עגבניה, שום פרוס.

מפזרים מלח פלפל.

 

הכנת המלית:

שוטפים היטב את האורז

מזהיבים קלות בצל בשמן זית, מוסיפים שום קצוץ

מוסיפים את העדשים ומערבבים, מוסיפים אורז מסונן, בהרט, מלח, ופלפל

מבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית, יוצקים כוס מים ומערבבים.

מניחים בצד לקירור.

מילוי ובישול הממולאים:

מחממים תנור ל-185 מעלות

ממלאים את הקישואים ומניחים בסיר בתוך הסיר, מבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות

במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד מים.

מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את המכסה ואופים על 5 דקות לקבלת גוון זהוב.

 

 

סדרת ריצ סטון סיר:

עוגת שקדים בחושה, תותים ונענע

חומרים:

200 שקד טחון

50 גרם קוקוס טחון

180 גרם סוכר קנים

4 ביצים

כפית אבקת אפייה

חצי כפית מחית וניל

60 שמן זית

60 חמאת קקאו

קורט מלח

 

לקישוט:

200 גרם תותים

אבקת סוכר

סירופ:

50 סוכר קנים אורגני / מייפל טבעי

100 מים

חצי כפית גרידת לימון

 

הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות

בקערה מערבבים שקד טחון, קוקוס ומלח.

טורפים בקערה, ביצים, סוכר, וניל.

מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים, מוסיפים שמן זית וחמאת קקאו מומסת בזרם דק לתערובת, מקפלים לאט עד שכל השומן נטמע בתערובת.

יוצקים לסיר משומן

אופים כ-30 דקות

כשהעוגה מוכנה כשהיא קפיצית למגע.

 

מבשלים את מרכיבי הסירופ כ-5 דקות, מניחים בצד לקירור.

 

לאחר 5-10 דקות הופכים את העוגה על רשת או מגש.

חותכים את התותים לרבעים ומסדרים על העוגה

בעזרת מברשת מורחים את הסירופ על התותים.

בוזקים מעט אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע טריים.

ניתן להגיש עם גלידה או קצפת טרייה.

סירי סולתם סירי סולתם צילום: יח"צ

סירי סולתם סירי סולתם צילום: יח"צ

סירי סולתם סירי סולתם צילום: יח"צ

סירי סולתם סירי סולתם צילום: יח"צ

 





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.