כ"ז ניסן התשפ"ד
05.05.2024

טארט ממרח השחר מחמישה מרכיבים

מחפשות מתכון קליל וחגיגי עם שוקולד מצוין? צפו בקליפ קצר ומעניין ובו הסבר קולע • כל אחת יכולה להיות באלעבוסטע

טארט ממרח השחר מחמישה מרכיבים

 




מצרכים:
תבנית טארט נשלפת בקוטר 15 (4 מנות)

לתחתית:

10 ביסקוויטים / עוגיות (60 גרם)
40 גרם חמאה מומסת

למלית:

2 כפות גדושות מאוד (100 גרם) ממרח השחר העולה
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
1 ביצה גודל M

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו).

לתחתית:

טוחנים את הביסקוויטים או העוגיות במעבד מזון לקבלת פירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט לתערובת אחידה.
מעבירים את הפירורים אל תבנית טארט, משטחים ומהדקים אותם כך שיכסו את התבנית והדפנות באחידות.
מעבירים להקפאה ל-10 דקות.

למלית:

טורפים את הממרח, הביצה והשמנת המתוקה לתערובת אחידה.
יוצקים את תערובת המילוי אל התבנית.
מעבירים בזהירות לתנור ואופים 22-24 דקות, עד שהמלית מתנפחת מאוד ומתייצבת והשוליים מזהיבים (חשוב להשגיח על התבנית בדקות האחרונות לאפייה).
מוציאים ונותנים לטארט להתקרר לחלוטין. בשלב זה המלית תצנח ותחזור לנפחה המקורי. מחלצים מהתבנית בזהירות ומגישים, ביחד עם פרי טרי או גלידת וניל. אפשר לפזר אבקת סוכר מעט.




שוקולד השחר מתכונים אוכל לשבת חרדיות בישול

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד