ט' אדר ב' התשפ"ד
19.03.2024

מעדן טרופי לליל קיץ חם

עוד מתכון מרענן מבית "שמרית" לרענן את הקיץ החם

כשרות מהודרת. שמרית
כשרות מהודרת. שמרית

חומרים לבצק (25-30 יחידות):

1 קג' קמח
1 שקית או קוביית שמרית
1 משפר לאפייה ביתית של שמרית
5 ביצים
200 גר' מרגרינה
¾ כוס סוכר חום או לבן
1 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
½ כוס מיץ מקופסת השימורים של הפירות

חומרים למלית:

1 כוס קוקוס טחון (200 גר')
200 גר' חמאה מומסת
1 כוס סוכר (200 גר')
4 ביצים
2 קופסאות שימורים של פירות טרופיים – לסנן את הפירות היטב מהנוזלים
קוקוס או קינמון לזיגוג

אופן ההכנה:

1. שמים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה והנוזלים בקערת ערבול ולשים במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את החמאה החתוכה לקוביות ולשים עד לקבלת גוש בצק. מוסיפים בהדרגה את הנוזלים ולשים עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.

2. משהים לתפיחה של 30 דקות במקרר בקערה מכוסה במגבת.

3. מכינים את מלית הקוקוס: מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הקוקוס והביצים עד לקבלת קרם יציב ומקררים כ-15 דקות.

4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 סמ' וחותכים ממנו עיגולים בעזרת קערית קטנה. שמים במרכז העיגול כף גדושה מהקרם וכף מהפירות המשומרים המסוננים היטב, סוגרים את העיגול לכדור בלי להדק ומניחים בתבנית אפייה משומנת.

5. מניחים לתפיחה של שעה, מורחים בביצה טרופה את הבצק, מפזרים קוקוס או קינמון ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס כ: 10 –13 דקות.

מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.
תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.writer }} | {{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.writer }} | {{ reply.date_parsed }}
טען עוד