1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

עוגת פנצ'ו - חלבית או פרווה? תבחרו

היא נראית מסובכת להכנה, אך אם תעקבו באדיקות אחר הפרטים, תבינו ותתחברו, תהנו מאוד ותגלו שהיא דווקא קלה להכנה. יפה וטעימה - פנצ'ו בשתי גרסאות
נליה קייקוב, גרמניה , ה' חשון תשע"ח 25/10/2017 10:13

אוכל נליה קייקוב



החומרים לעוגה בגרסה החלבית:

1/2 2 כוסות קמח (כוס 250 מ"ל).
2 כוסות סוכר.
1 כוס חלב.
1 כוס שמן סויה.
4 ביצים.
1 שקית אבקת אפיה.
1 כף קקאו לבלילה החומה.

לקרם:

600-800 גרם גבינה 20% שומן.
1 כוס סוכר.
1/2 כוס אגוזים קצוצים גס.
1 קופסאת שימורים אננס/דובדבנים (אפשר גם לוותר).

לציפוי:

50 גרם שוקולד מריר.
30 גרם חמאה.

(חשוב למדוד את הכל לפי כוס מדידה אחת. אם לקחנו של 250 - למדוד הכל באותה כוס, ואם כוס של 200 מ"ל - הכל לפי אותה הכוס).

ההכנה:

להקציף חלבונים. אחרי שתפחו והלבינו להוסיף בהדרגה סוכר ולהמשיך להקציף לקצף יציב. להוסיף חלמונים ואת שאר הנוזלים ולערבב בעדינות - לא לשבור את קצף הביצים.
לערבב קמח עם אבקת אפייה ולהוסיף לבלילה.
על תבנית גדולה לרפד נייר אפיה, לשפוך את חצי הבלילה - להטות קצת את התבנית לצד.
בחצי השני של הבלילה להוסיף כף קקאו ולשפוך על התבנית ליד עוגה הבהירה. (כמובן שאפשר לאפות את שני סוגי העוגה בתבניות נפרדות, אני לרוב אופה ככה - לזרז תהליכים).
לאפות את העוגה בתנור מחומם מראש 180° כ-40 דקות / עד שהקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
לקרר את העוגה טוב, לחתוך אותה לקוביות קטנות/בינוניות, לטבול כל חתיכה בקרם ולסדר על צלחת.
הגשה בצורת "הר" או "פירמידה". (אפשר לקרוץ בעוגה עיגול עם הצלחת לבסיס, למרוח קרם ולסדר את קוביות הטבולות בצורה של חום/בהיר או מעורב, בין לבין לשים אגוזים ואננס).
לסדר מעט עם הידיים לצורה יפה, להשאיר קצת קרם גבינה בצד - לצפות מעל העוגה בסוף.
לעמיס שוקולד עם החמאה ולקשט מעל העוגה.
לאכול את העוגה יום למחרת אחרי שהקרם נספג לתוך העוגה.







החומרים לעוגה בגרסה הפרווה:

8 ביצים.
1 1/2 כוס סוכר.
1/2 כוס שמן סויה.
(1/2) 2 כוסות קמח תופח.
1 כף קקאו לבלילה החומה.
1 שקית סוכר וניל.

ההכנה:

להקציף את החלבונים עם הסוכר באיטיות. להוסיף שמן בעדינות - לא לשבור את הקצף ואת הקמח. לשפוך חצי מהכמות לתבנית ובחצי השני להוסיף קקאו ולאפות.
בכמות הטורט השתמשתי לשתי עוגות: ל פנצ'ולעוגת שכבות. יותר נכון חתכתי שני מלבנים שווים ל"עוגת שכבות" ובשאריות השתמשתי לעוגת "פנצ'ו":
לחצות לרוחב בעזרת סכין חדה את עוגת הטורט משני הסוגים. בין כל השכבות עם המברשת מסיליקון להרטיב בסירופ סוכר: 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים עם מעט ליקר/ קוניאק (לא חייב אבל מוסיף המון):

ההרכבה:

שכבת טורט, סירופ, ריבת משמש, מעל קצפת מוקצפת עם פודינג וניל/ שוקולד.
שכבת טורט, סירופ, ריבת תות, קצפת.
שכבת טורט, סירופ ריבת משמש, קצפת.
שכבת טורט וציפוי מעל: שוקולד מומס עם מעט מרגרינה - למרוח על כל השכבה או לקשט בכל צורה שהיא. להשאיר את העוגה במקרר לחתוך לחתיכות ולסדר במנג'טים. קל ומאוד טעים.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.