1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

פסטה בבולונז צמחוני • מתכון למנה בריאה

מחפשים מנה בריאה, קלה להכנה וטעימה? פסטה בבולונז צמחוני יכולה להיות פתרון מושלם עבורכם • מתוך ספר המתכונים 'המטבח הבריא' בהוצאת 'על השולחן'
אורלי פלאי ברונשטיין שי-לי ליפא אנג'ל , ד' חשון תשע"ב 01/11/2011 11:04

צילום: דניה ויינר  סגנון: דלית רוסו צילום: דניה ויינר סגנון: דלית רוסו

ראגו שופע ירקות ארומטיים, שיכול להיות אופציה מצוינת למנה עיקרית צמחונית. 6-4 מנות • 10 דק’ הכנה • 30 דק’ בישול

המצרכים:

1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 זוקיני חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 שיני שום קצוצות
4 עגבניות קצוצות גס
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות גס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס
500 גרם פסטה מבושלת להגשה

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים זוקיני ומאדים 3 דקות נוספות.
מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק' ללא כיסוי, עד שהנוזלים מצטמצמים.
בינתיים מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.
מגישים: מסננים את הפסטה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.


מתוך 'המטבח הבריא', ספר המתכונים בהוצאת "על השולחן" בו תמצאו למעלה מ-200 מתכונים המטיבים עם הגוף, מתכונים לסוכרתיים, מתכונים לילדים, מילון מושגי תזונה, המלצות ושלל עצות פרטיות. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-30.11. לפרטים נוספים לחצו כאן





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. האם יש המלצות לפסטה בריאה?  (ל”ת)


  2. וואוו - זה ספר מצוין, יש לחברה שלי. לקחתי משם כמה מתכונים בריאים  (ל”ת)


  3. אחלה פרסום לספר, אך לא אהבתי את השילוב של הרסק עגבניות  (ל”ת)

    בשלנית אמיתית