1. עמוד הבית
  2. לובי נשי
  3. אוכל

שילוב מנצח: לזניית גבינות ופטריות

לזניה עשירה משכבות נדיבות של גבינות, פטריות ורוטב עגבניות משובח
Print שפית ציפי כהן , ד' סיון תשע"ח 18/05/2018 11:16

לזניה, מתכון, חג שבועות צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה



החומרים הדרושים:

קופסא עלי לזניה ללא בישול
1 בצל קצוץ
3 שיני שום
5 עגבניות טחונות
2 כפות רסק עגבניות
סלסילה פטריות שמפניון ופורטובלו פרוסות
2 כפות שמן זית
2 קוטג'
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח פלפל גרוס
כפית בזילקום מיובש או טרי
חצי כפית אורגנו מיובש
500 גר' גבינה צהובה מגוררת ניתן לשלב 2-3 סוגים שונים

אופן ההכנה:

1.מכינים את הרוטב: מחממים את השמן ומטגנים את הבצל להשחמה קלה, מוספים את הפטריות והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד 3 דקות.

מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות והתבלינים ומבשלים כרבע שעה, מוסיפים את השמנת המתוקה מבשלים עוד 2 דקות ומתקנים תיבול.

2.מסדרים בתבנית שכבה של עלי לזניה, מעל שכבה דקה של קוטג', יוצקים בנדיבות מהרוטב, ומעל שכבה של גבינה צהובה מגוררת. מוסיפים שכבות נוספות לפי סדר זה, ללזניה גבוהה מסדרים סה"כ כ4-5 שכבות. מעל השכבה העליונה יוצקים רק רוטב ואופים בתנור כ30 דקות,

3. מוציאים מהתנור ומפזרים גבינה צהובה, אופים עוד 10 דקות עד שהגבינה נמסה.

4.מקררים לילה במקרר, חותכים לפרוסות או ריבועים ומחממים בתנור או על הפלטה. מגישים חם.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.